Ženski vodič kroz seks za jednu noć

Što ste sigurniji u svoje potrebe, to ćete lakše budućem partneru objasniti šta želite, tvrde stručnjaci za veze. Međutim, prilikom upuštanja u ovu vrstu seksualnih aktivnosti treba biti oprezan

Seks za jednu noć izvrsna je prilika za istraživanje seksualnosti. U krevetu nema pritiska pa bez problema možete naučiti šta vas uzbuđuje, a šta ne. Što ste sigurniji u svoje potrebe, to ćete lakše budućem partneru objasniti šta želite, tvrde stručnjaci za veze.

Međutim, prilikom upuštanja u ovu vrstu seksualnih aktivnosti treba biti oprezan.

Zaštita je na prvom mestu
Sigurnost je najbitnija, pa se pre odlaska sa zabave ili svadbe s potencijalnim partnerom preporučuje da se prijatelju javite s kim ste i gde. Takođe, postoji i rizik od polno prenosivih bolesti pa je zaštita obavezna. U takvim slučajevima ne treba verovati partneru na reč.

Dublja veza ne postoji
Iako seks za jednu noć treba da bude neobavezno iskustvo, vrlo je teško odvojiti osećanja od požude. Tokom seksa telo otpušta oksitocin, hormon koji jača emocionalnu povezanost, pa se možete i zaljubiti. U tom je slučaju moguće razočaranje naročito ako druga strana ne oseća isto.

Osećaj krivice prati ove aktivnosti
Seks za jednu noć bi trebao da bude samo dobra zabava, ali istraživanja su potvrdila da žene najčešće požale zbog ove odluke. Stoga je važno slušati instinkt i ne upuštati se u nešto tako naročito nakon raskida. Neobavezan seks nakon raskida veze nije najbolja ideja, zato što u poređenju sa seksom s nekim koga volite ovaj može delovati isprazno. Takva osećanja mogu samo uzrokovati bol i produžiti oporavak.

Posledice su bitne
Požuda može "pomutiti" razum stoga treba pripaziti u kojim se prilikama upuštate u seks za jednu noć, bilo da je to venčanje ili izlazak s prijateljicama. Tračevi se brzo šire pa bi društvene posledice mogle biti izrazito nepovoljne, naročito ako je u igri i alkohol. Pod uticajem alkohola ljudi mogu da urade nešto zbog čega će žaliti.

Prespavati ili ne nakon burne noći
Nakon burne noći najbolje je otići, a ne prespavati, savetuju stručnjaci za veze. Ostajanje bi moglo da stvori lažan osećaj sigurnosti i da podstakne nadu da ova veza ima budućnost.