VEČNA DILEMA: Ko treba prvi da pozove posle prvog dejta?

Zašto nije nazvao? Objašnjenje je sigurno mnogo jednostavnije (a i sramotnije po njega) od ovih vaših teorija

Bio je to baš super dejt, barem ste vi tako mislili. Smejali ste se, zaključili da volite iste filmove, podelili desert i između vas je bilo mnogo hemije... I upravo zato se sada pitate zašto vas bre nije nazvao? Prošla su već tri dana. Da ste mu se svideli, sigurno bi se javio, zar ne? Što se događa? Je li imao neku nesreću? Jesu li ga oteli somalsijki gusari? Jeste li vi to pijuckali piće sa muškarcem ili hologramom?

Stop, stop, stop!!! Objašnjenje je sigurno mnogo jednostavnije (a i sramotnije po njega) od ovih vaših teorija.

Pitanje dobrog odgoja
Mi nikad nismo rekli da su svi muškarci isti. Iako često pokušavamo, nije ih lako strpati u istu kutiju i – da, postoji milion razloga zbog kojih frajer ne nazove nakon dejta. Ali postoji jedan univerzalan razlog: današnji momci ne drže do forme lepog ponašanja kao što su tonekada radili, recimo, njihovi očevi. Nekadašnji kavaljer bi nazvao, bez obzira bio mu to najbolji dejt ikad ili najgora katastrofa koju je mogao zamisliti, ali nazvao bi da se zahvali na ugodnoj večeri.

Ako ne bi želeo da ide na drugi sastanak sa vama, već bi našao načina da to eskivira. Ne kažemo da je to lakše ili ugodnije ili za vas ili za njega, ali čini nam se da je ipak podnošljivije od razdoblja neizvesnosti koje vi uglavnom provodite zureći u mobilni ili uhodeći ga po Fejsbuku.

Uleteo u zamku
Ponekad frajer ne nazove jer smatra kako ćete vi shvatiti da vam se time obvezuje na nešto. Za mnoge muškarce, pazite sad, poziv nakon dejta je mnogo ozbiljniji nego odlazak na spoj. Vaš zajednički izlazak shvataju kao eksperiment, ali prvi poziv nakon njega za njih ima mnogo veću težinu. Dok okreću vaš broj, oni su prilično ranjivi, a ta ih akcija čak malo i plaši jer osećaju da tim postupkom preuzimaju odgovornost.

Neki pak primerci muške vrste misle da će ih odugovlačenje s pozivom učiniti kul frajerima. A to je povezano sa onim verovanjem da onaj ko prvi pokaže da mu je stalo automatski gubi moć. Znamo, nije im neki razlog, samo napominjemo – ima i takvih slučajeva.

Prezauzet je (Aha, ali čime?!)
Istina je da u većini slučajeva kad frajer ne zove, to čini jer mu se ne da: ili nije siguran da mu se sviđate ili misli da ima bolju opciju za petak uveče. Ono u što pouzdano možete biti sigurni jese da ne zove jer je prezauzet. Ne postoji nijedan čovek na svetu koji ima toliko obaveza da ne stigne da obavi brzinski telefonski poziv ili otkuca kratki SMS.

Kad vas napokon nazove i kaže: “Izvini što se ranije nisam javio, ali imao sam gomilu obaveza”, zapravo želi da kaže: “Nisi mi visoko na listi prioriteta.”

Ko zna hoćete li ikad saznati zašto nije nazvao pa vam dajemo savet sa kojim ne možete da pogrešite.

Prestanite da se mučite i vi nazovite prvi pa šta bude, nije jedini na svetu. U krajnjoj liniji, saznaćeš jesu li ga oteli somalijski gusari ili je na sigurnom?