Pileće ćufte s pečurkama

Shutterstock

Sastojci

♦ 2 veća crna luka
♦ 400 g pilećeg filea
♦ 200 g šampinjona
♦ 200 g bukovača ili vrganja
♦ 2 kuvana krompira
♦ 2 dl neutralne pavlake
♦ 2 tikvice
♦ 2 kašike prezli
♦ so i biber po ukusu
♦ seckani peršun

Priprema
Iseckati pileći file na kockice, kao i pečurke i crni luk, i sve to propržiti. Dodati usitnjena 2 kuvana krompira, po potrebi i prezle, sve to začiniti i formirati manje ćufte. Pržiti ih na maslinovom ulju da lepo porumene s obe strane.
Nakon toga napraviti sos: u tiganju propržiti malo crnog luka, dodati sitno iseckane tikvice i sve to preliti neutralnom pavlakom. Dobijenim sosom preliti ćufte i posuti ih sitno iseckanim peršunom.

Pavle Sretković, šef kuhinje restorana Redakcija, Vlajkovićeva 8, 011/321-48-45