DOKAZANO: Muškarcima teže da prekinu vezu

Lepšem polu potrebno je u proseku 6 dana da donesu odluku o prekidu veze sa partnerom, dok kod frajera taj isti proces traje deset ili više dana. Svaki šesti spreman je da sedne sa partnerkom i mirno porazgovara o problemu

Evo vesti za svakoga ko je ikada pomislio kako su žene te koje više drame kad je pitanju raskid - niste bili u pravu.

Najnovije istraživanje pokazalo je da su muškarci ti kojima treba kutija sladoleda i paketić maramica kada dođe do raskida.

Naime, rezultati su pokazali kako je lepšem polu potrebno u proseku 6 dana da donesu odluku o prekidu sa partnerom, dok kod frajera taj isti proces traje deset ili više dana. I to ne zato što su "mekušci" ili lenji, nego zato što kad jednom uđu u vezu u nju polažu više nade nego lepši pol.

Otkriveno je kako je svaki šesti muškarac spreman da sedne sa partnerkom i mirno porazgovara o problemu, ako postoji i tračak nade da bi on mogao da se reši.

Navodno čak 88 odsto muškaraca potroši dosta vremena kako bi osmislili najbolju "izlaznu strategiju" iz veze, odnosno kako bi proces bio što manje traumatičan za drugu stranu, to jest kako bi ona bila što manje ogorčena. To je glavni razlog zašto muškarci ne vole da budu ti koji raskidaju.

"Muškarci često misle da će tako da povrede svoju partnerku i više nego što će zaista to i da učine". Žene nisu u tolikom strahu da će da povrede osećanja druge strane, jer gledaju više napred i znaju kada je takva odluka najbolja za oboje.

"Žene jasno znaju šta žele i na tome temelje svoje odluke. Muškarci žive uglavnom u sadašnjosti", zaključak je istraživanja.

(index.hr)