Četiri razloga zbog kojih žene glume orgazam

Četiri su osnovna motiva zbog kojih žene glume orgazam, a onaj najčešći je tzv. "altruistična prevara" prema kojoj ne žele da povrede partnerove emocije

Više od 90 posto žena je barem jednom odglumilo orgazam, a 30 posto njih radi to redovno i to najčešće u najboljoj nameri, pokazala je studija američkog Univerziteta Temple i koledža Kenion na više od 400 heteroseksualnih žena.

Prema ovoj studiji, glumljenje vrhunca čini seks ugodnijim i za njih, a ne samo partnera.

Četiri su osnovna motiva zbog kojih žene glume orgazam, a onaj najčešći je tzv. "altruistična prevara" prema kojoj ne žele da povrede partnerove emocije. One su svesne da bi istina mogla da stvori pritisak zbog kojeg bi seks pričinjavao manje zadovoljstvo i njoj i njemu.

Strah i nesigurnost drugi su česti motiv, a tim se razlogom opravdavaju žene sa slabijim samopouzdanjem, manjkom seksualnog iskustva ili pak one koje smatraju da s njima nešto nije u redu jer ne mogu da dostignu vrhunac.

Sve je češći motiv za glumu u krevetu i verovanje pripadnica nežnijeg pola da na taj način povećavaju i svoje seksualno uzbuđenje, pa je i veća verovatnoća da će dostići vrhunac ako prethodno smanje pritisak glumom. Ta se teorija naziva "pojačanim uzbuđenjem".

Posljednji motiv za glumu je ubrzavanje kraja seksa, tj. u situacijama u kojima žene podstiču partnera da što pre postigne orgazam, jer im više nije do seksa.

"Žene, kao i muškarci, imaju različite motive zbog kojih glume, ali nisu svi direktno povezani sa partnerom", zaključila je koautorka studije, Erin Kuper.

(24sata.hr)