Sastojci
♦ 2 dl kiselog mleka
♦ 250 g mlevenog maka
♦ 3 jajeta + 2 žumanceta za premazivanje
♦ 250 g šećera
♦ 1 prašak za pecivo
♦ 1 pakovanje debelih kora za pitu
Preliv
♦ 300 g šećera
♦ sok od pola limuna
♦ 1 l vode
Priprema
Sve sastojke za fil dobro sjediniti, njima namazati svaku koru, uviti i slagati u podmazan pleh, pa odozgo premazati uljem i žumancima. U međuvremenu skuvati preliv od šećera, soka od pola limuna i vode (drugu polovinu limuna narezati na ploške i takođe staviti u preliv) i tim preliti vrelu pitu i pre služenja je ostaviti da se ohladi.
Pavle Sretković, šef kuhinje restorana Redakcija, Vlajkovićeva 8, 011/321-48-45
Pita s makom
Objavljeno
14.04.2014. 18:54h
→ 25.05.2017. 10:02h