Brodići od tikvica

Sastojci:
- 6 malih tikvica (od po 125 g)
- 180 g šampinjona
- 200 g praziluka
- 150 g celera
- 200 g šargarepe
- 200 g praške šunke
- 3 kašike maslaca
- so, biber
- 6 grančica peršuna
- 3 kašike maslinovog ulja

Priprema:
Tikvice oprati, preseći ih uzduž na polovine i izdubiti. Šampinjone, praziluk, celer, šargarepu dobro oprati i očistiti. Iseckati pripremljeno povrće i šunku na kockice. Zagrejati maslac u teflonu, pa propržiti povrće. Dodati šunku, posoliti i pobiberiti i dinstati sve dok povrće ne omekša. Zagrejati rernu na 180 stepeni. Peršun iseckati i umešati u povrće. Tikvice napuniti masom od povrća i poređati ih u nauljeni pleh. Preliti maslinovim uljem i peći oko 30 minuta. Po želji ukrasiti peršunom, kečapom, rendanim kačkavaljem ili kriškama svežeg paradajza.