Štuka na smederevski način
Sastojci
- 1 štuka od oko 1,5 kg
- 1 veći crni luk
- 1 manji crveni luk
- 3-4 čena belog luka
- 300 g sveže crvene paprike
- so i biber po ukusu
- 2 dl belog vina
- 1 šargarepa
- 250 g čeri paradajza
- maslinovo ulje
- 2 dl soka od paradajza
- 1 kašika milerama
Priprema
Štuku očistiti, usoliti i ostaviti je da odstoji 2-3 sata. Za to vreme sve povrće osim čeri paradajza iseći na rebarca i tanke trake, pa sve zajedno izdinstati na maslinovom ulju. Na samom kraju dodati čeri paradajz i sve zaliti belim vinom i domaćim sokom od paradajza. Ostaviti da se krčka još 15 minuta, a onda začiniti po ukusu.
Ovim nadevom napuniti štuku i staviti je u rernu da se peče na 190 stepeni. S vremena na vreme je preliti njenim sopstvenim sokom, a na samom kraju preko ribe stavite veliku kašiku milerama. Jelo služiti uz bareni krompir.
Restoran Redakcija
- Vlajkovićeva 8
- 011/321-48-45
šef kuhinje Pavle Sretkovič