Ulje iskon dobilo nagradu za kvalitet!

Kurir štampano
Prestižno priznanje Superior tejst avord predstavlja simbol kvaliteta ukusa koji daju lideri u oblasti hrane i pića

BEOGRAD - Rigorozno ocenjivanje dalo rezultate.
Ulje „iskon“ fabrike „Viktorija oil“, članice „Viktorija grupe“, osvojilo je prestižnu nagradu Superior tejst avord 2014, koju dodeljuje ITQI - Međunarodni institut za ukus i kvalitet (International Taste and Quality Institute) iz Brisela kao vodeća evropska organizacija koja testira i promoviše prehrambene proizvode i napitke vrhunskog kvaliteta iz celog sveta.

Žiri od 15 nacionalnosti

Superior tejst avord predstavlja jedinstveni simbol kvaliteta ukusa koji daju lideri u oblasti hrane i pića - kuvari i somelijeri, nosioci Mišelinovih zvezdica. Žiri ITQI - Međunarodnog instituta za ukus i kvalitet, koji okuplja čak 15 nacionalnosti, sastavljen je od članova najprestižnijih kulinarskih institucija Evrope.

Tokom testiranja žiri svaki proizvod ocenjuje povezanih očiju, a prema rigorozno propisanoj proceduri takozvanih čulnih analiza. Prilikom ocenjivanja žiri posebno vodi računa o mirisu, izgledu, ukusu, ali i naknadnom ukusu, teksturi i brojnim drugim kriterijumima svakog proizvoda. Među nagrađenim proizvodima za 2014. godinu našli su se brendovi najvećih svetskih kompanija poput „karlsberga“, „koka-kole“, „unilevera“ ili „hajnekena“, a ulje „iskon“ je, pored sokova „nekst“, jedini proizvod s ovim priznanjem u Srbiji.

Često nagrađivano

- Ulje „iskon“ neprekidno osvaja nagrade i tako kontinuirano potvrđuje svoj kvalitet. Svaka nagrada učvršćuje priznanje visokom kvalitetu proizvoda, ali nas i obavezuje na nove rezultate i uspehe. Biti nagrađen od ovako renomirane institucije za nas će biti motivacija - izjavio je Srđan Popov, direktor fabrike „Viktorija oil“.
Kurir štampano 

ČINJENICE
O ulju „iskon

- Proces proizvodnje ulja „iskon“ bazira se na najsavremenijoj tehnologiji i strogo je kontrolisan
- Zahvaljujući procesu fizičke rafinacije, dobija se prirodno ulje, koje je sačuvalo optimalne vrednosti svih korisnih nutritivnih sastojaka
- U ulju „iskon“ nalazi se visok sadržaj vitamina E, povoljan masno-kiselinski sastav, kao i značajan sadržaj karotenoida
- Nema štetne transmasne kiseline i ne dodaju mu se aditivi
- Zahvaljujući procesu proizvodnje sačuvani su svi antioksidansi