ŠOK: Nemački nacisti preuzimaju Evropu

Reuters
Fašisti koje vodi desničar Udo Fojgt uspeli da izbore 0,8 odsto glasova i tako osvoje mesta u tom legislativnom telu EU

BRISEL - Okončano.
Nemački nacisti ponovo preuzimaju vlasti u Evropi! Naime, izbori za poslanike Evropskog parlamenta okončani su i nemački fašisti iz Nacionalne demokratske stranke (NPD), koje vodi desničar Udo Fojgt, uspeli su da izbore 0,8 odsto glasova i tako osvoje mesta u tom legislativnom telu EU. U pitanju je šokantan razvoj događaja jer se ta partija nikada ranije nije kvalifikovala ni za ulazak u skupštinu Nemačke, a kamoli Evropske unije.
- Naš stav je da je Evropa kontinent koji pripada beloj rasi - poručio je ranije Udo Fojgt, vođa NPD.

Inače, većina zemalja članica Evropske unije juče je započela izbore za poslanike Evropskog parlamenta, na kojima oko 400 miliona Evropljana ima pravo glasa, a zvanični rezultati biće poznati tokom današnjeg dana. Glasanje traje četiri dana, a Holanđani i Britanci prvi su u četvrtak birali svoje predstavnike, dok su u subotu glasali Letonija, Malta i Slovačka, a preostale zemlje Unije - uključujući Hrvatsku i Sloveniju - glasale su u nedelju.

S obzirom na to da je 26 miliona ljudi bez posla širom EU, evroskeptične stranke i desničarske partije pridobile su ogromnu podršku za antiimigracione i antievropske platforme. Smatra se da bi te partije mogle da osvoje skoro 100 mesta u novom parlamentu, u kojem ima ukupno 751 poslaničko mesto.

Inače, jedan Danac će verovatno dobiti krivičnu prijavu nakon što je svoj glas za izbore za Evropski parlament ponudio na prodaju na popularnim danskim internet oglasima Plave novine po početnoj ceni od 100 kruna, što je oko 1.500 dinara.

Reuters 

Reuters 
Udo Fojgt: Naš stav je da je Evropa kontinent koji pripada beloj rasi