Iako su ljudi još po otkrivanju vatre počeli da termički obrađuju životinje pre nego što ih pojedu, danas postoje i oni kojima se hrana i dalje mrda u tanjiru dok ih sa slašću gutaju.
Ikizukuri je način serviranja ribe kojoj se ne ukljanjaju škrge i oči, kako bi ona za gosta i dalje bila živa u tanjiru. Ona se priprema tako što se glava ostavlja cela, dok se telo puni raznim začinima, što je inače u Australiji i Nemačkoj zabranjeno.
Na listi životinja koje se jedu žive je i hobotnica, tačnije njeni pipci, koji se specijalno pripremaju tako da i dalje hodaju po tanjiru, ali i ustima, pa se nekad dešava i da se prilikom konzumiranja zalepe za usta, ili čak grlo.
Većina ljudi baca hleb čak i dan kasnije, dok će buđ svakoga odvratiti od ideje da ga pojede. Međutim, postoji specijalite koji podrazumeva namerno izazivanje truljenja hleba, sve dok se ne razviju larve, koje se naravno jedu - žive.
Niste ljubitelji zmija? Pripremite stomak za sledeći delikates - bebe kobri morate jesti brzo jer će da vam odgmižu iz tanjira, pa možete ostati praznog stomaka. Ako imate problema sa spavanjem, probajte ih, jer kako tvrdi čovek koji ih sa slašću jede - one izazivaju halucinacije, ali obećava i čvrst san.
Ako volite žabe, onda sledeći specijalitet nije za vas. Reč je o žabi kojoj se skida koža, pojedini organi i zadnje noge, dok glava ostaje netaknuta, tako da ona tako osakaćena pokušava da se izvuče iz tanjira.
Prijatno!