Sastojci
♦ 2 šolje kukuruznog brašna (oko 200 g)
♦ 2 šolje belog brašna (oko 200 g)
♦ 1 kašičica praška za pecivo
♦ 1 kašičica soli
♦ 4 jaja
♦ 1,5 šoljica ulja
♦ 1 šoljica mleka
♦ 1 pavlaka
♦ 2 veze zelja
♦ susam
Priprema
Zelje dobro operite. Isecite drške, pa levu i desnu stranu preklopite i po dužini isecite napola (trake treba da budu dugačke). Tako će testo dobiti lepe šare iznutra, a i interesantnu, neravnu gornju površinu.
Od ostalih sastojaka umesite testo (samo ih sjedinite varjačom). Umešajte ga u zelje i stavite na pleh. Pospite susamom i pecite 30-35 minuta na 200 stepeni.
Pavle Sretković šef kuhinje restorana Redakcija, Vlajkovićeva 8, 011/321-48-45