UVREDILI ARAPSKE TURISTE: Đubre se baca u kantu, a u hotelskoj sobi se ne kuva!

Reuters
"Dragi arapski gosti, ne jedite sa patosa“, zajedljivo je komentarisao ovu brošuru nemački nedeljnik Fokus, dok britanski tabloid Dejli Mejl zaključuje da se radi o "turističkom aparthejdu“

BEČ - Priručnik o bontonu koji su Austrijanci delili arapskim turistima izazvao je brojne negativne reakcije širom sveta. Problematična brošura govori o tome kako Arpapi treba da se ponašaju dok su u Austriji, a delili su je turistički radnici u austrijskom regionu Cel am Ze­Kaprun (Zell am See­Kaprun).

U brošuri, na osam strana, između ostalog, na arapskom piše da se smeće baca u za to predviđene kante, da nije poželjno kuvanje u hotelskim sobama, osim ako nemaju posebne kuhinje, da i deca u automobilu moraju biti vezana sigurnosnim pojasevima i da poštuju saobraćajna pravila.

"Dragi arapski gosti, ne jedite sa patosa“, zajedljivo je komentarisao ovu brošuru nemački nedeljnik Fokus, dok britanski tabloid Dejli Mejl zaključuje da se radi o "turističkom aparthejdu“.

Nakon talasa kritika, regionalno turističko društvo Cel am Ze­Kaprun povuklo je spornu brošuru. Sad kažu da pišu novu, prerađenu verziju, u saradnji sa domaćim tursitičkim radnicima, ali i sa arapskim turistima.

Podsetimo, u Austriji je sve više turista iz arapskih zemalja. Samo u pokrajini Salcburg prošle godine registrovano je skoro 472.000 noćenja Arapa.