Đuriću zabranjeni sastanci, Trišić i Divljak u pritvoru

Saslušani uhapšeni zbog mućki sa „Azotarom“

BEOGRAD - Dragan Đurić, predsednik UO Veterinarskog zavoda i predsednik fudbalskog kluba Partizan, posle saslušanja u Tužilaštvu za organizovani kriminal o malverzacijama u pančevačkoj „Azotari“ pušten je kući.

Njemu je određena mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa određenim osobama.

Pušten zbog jemstva

Pritvor od 30 dana određen je vlasniku DOO „Akter“ Tihomiru Trišiću i vlasniku DOO „Staša“ Milanu Divljaku, koji su sa Đurićem uhapšeni prekjuče zbog sumnje da su prilikom kupovine i prodaje mineralnog đubriva oštetili „Azotaru“ za više od 7,5 miliona evra i budžet za pola miliona evra.

Sudija je, kako se navodi, uzeo u obzir da je Đurić krajem januara položio jemstvo (od dva miliona evra) u postupku koji se već vodi protiv njega u vezi sa privatizacijom Veterinarskog zavoda. Zbog malverzacija s regresiranim đubrivom podneta je krivična prijava protiv sedam lica.

Dvoje u bekstvu

Policija traga za Brankom Mijićem i Gordanom Mijić, odgovornim licima „Prvog oktobra“ a. d. i „Gradske pekare“ a. d., a krivičnom prijavom obuhvaćeni su i bivši rukovodioci „Azotare“ - Radosav Vujačić i bivši zamenik direktora Mihajlo Grujić, koji su u kućnom pritvoru zbog postupka koji se već vodi protiv njih, takođe zbog zloupotreba s mineralnim đubrivom.

(B. B.)