Kupus s mlevenim mesom

Sastojci

♦ 600 g belog kupusa
♦ 2 crvene paprike
♦ 50 g slanine
♦ 400 g mlevenog mesa
♦ 2 kašike ulja
♦ 50 ml belog vina
♦ 200 ml instant supe od povrća
♦ 3-4 kašike senfa
♦ kašika svežih listića timijana
♦ 3 kašike slatke pavlake
♦ so, biber
♦ šećer

Priprema
Kupus očistiti i iseći na rezance. Svežu papriku oprati, preseći napola, očistiti od bele kožice i semenki, pa iseći na kockice. Iseckati mesnatu slaninu i propržiti je s mlevenim mesom na vrelom ulju. Dodati iseckani kupus i papriku, te dinstati oko 5 minuta. Naliti belim vinom i supom od povrća. Varivo treba da se krčka oko 20 minuta. Mešavini kupusa i mlevenog mesa dodati senf, listiće timijana i slatku pavlaku. Sve začiniti solju, biberom i manjom količinom šećera. Po želji, jelo servirati uz testeninu proprženu na maslacu.

Pavle Sretković, šef kuhinje restoran Redakcija, Vlajkovićeva 8, 011/321-48-45