Majstor Dražen Jakopović brine o srpskim košarkašima
Majstor Dražen Jakopović: Hrvat kuva Srbima!
Kao kod kuće Momci se hrane sportski, tako smo prilagodili jelovnik. Obožavaju pitu od borovnica, stalno traže još, otkriva kuvar iz Koprivnice
O ishrani srpskih košarkaša tokom priprema na Kopaoniku brine glavni kuvar hotela „Grand“ Dražen Jakopović.
Ovaj majstor kulinarstva je inače rođen u Hrvatskoj, a za kratko vreme je postao omiljen lik među košarkašima Srbije. Sa ovim raspoloženim Koprivničaninom koji pravi čuda u kuhinji Kurir je razgovarao o tome koliko su prohtevni Teodosić, Raduljica, Bogdanović i ostali, te šta najviše vole da jedu.
Kako vam je među srpskim košarkašima?
- Atmosfera je pozitivna, zadovoljstvo mi je da kuvam za njih. Radio sam i u inostranstvu s dosta reprezentacija, ali ovakvu atmosferu nisam nigde video - kaže Jakopović.
Kako vam se čine naši reprezentativci?
- Oni su zaista super momci. Opušteni su, druželjubivi, kulturni. Kad god se sretnemo u holu hotela, priđu i jave mi se, a posle svakog obroka dolaze i govore kako su zadovoljni. Ne da nemam primedbi na njih već samo najbolje mogu da kažem.
Da li momci imaju neke specijalne zahteve kad je hrana u pitanju?
- Ljudi iz reprezentacije su mi dali neki meni, ja sam napravio i svoj, pa smo to iskombinovali. To je sportska ishrana. Nemaju preterane zahteve, ali ih je oduševila pita od borovnica i višnje, pa to sada traže malo češće. Svidela im se kad sam je prvi put napravio i postala je pravi hit.
U čemu je tajna te pite?
- Ne mogu recept da vam otkrijem... (smeh) Mogu samo da vam kažem da se pravi od kopaoničkih borovnica. (smeh) To je ovde domaće jelo i pravi se po receptu starih baka. Osim borovnice, ovde su poznati i vrganji, od kojih košarkašima pravim karpaćo.
Ovaj majstor kulinarstva je inače rođen u Hrvatskoj, a za kratko vreme je postao omiljen lik među košarkašima Srbije. Sa ovim raspoloženim Koprivničaninom koji pravi čuda u kuhinji Kurir je razgovarao o tome koliko su prohtevni Teodosić, Raduljica, Bogdanović i ostali, te šta najviše vole da jedu.
Kako vam je među srpskim košarkašima?
- Atmosfera je pozitivna, zadovoljstvo mi je da kuvam za njih. Radio sam i u inostranstvu s dosta reprezentacija, ali ovakvu atmosferu nisam nigde video - kaže Jakopović.
Kako vam se čine naši reprezentativci?
- Oni su zaista super momci. Opušteni su, druželjubivi, kulturni. Kad god se sretnemo u holu hotela, priđu i jave mi se, a posle svakog obroka dolaze i govore kako su zadovoljni. Ne da nemam primedbi na njih već samo najbolje mogu da kažem.
Da li momci imaju neke specijalne zahteve kad je hrana u pitanju?
- Ljudi iz reprezentacije su mi dali neki meni, ja sam napravio i svoj, pa smo to iskombinovali. To je sportska ishrana. Nemaju preterane zahteve, ali ih je oduševila pita od borovnica i višnje, pa to sada traže malo češće. Svidela im se kad sam je prvi put napravio i postala je pravi hit.
U čemu je tajna te pite?
- Ne mogu recept da vam otkrijem... (smeh) Mogu samo da vam kažem da se pravi od kopaoničkih borovnica. (smeh) To je ovde domaće jelo i pravi se po receptu starih baka. Osim borovnice, ovde su poznati i vrganji, od kojih košarkašima pravim karpaćo.
Foto: Saša Pavlić
Prognoza
BIĆETE TREĆI NA SP
Hoćete li pratiti reprezentaciju Srbije na SP i kakve su vaše prognoze?
- Ako budem imao vremena, svakako ću gledati utakmice Srbije. Zasad mi Đorđević nije dozvolio da gledam nijedan trening, ali verujem da mogu do bronze u Španiji.
Pravi selektor
SALE NIJE UOBRAŽEN
Kako vam se čini srpski selektor Sale Đorđević?
- Sale je jednostavan, normalan, druželjubiv. Nije uobražen niti je prepotentan. Ne znam da li je na treningu strog prema momcima, ali vidim da je van parketa s njima veoma opušten.