Sladoled od dinje

Kurir štampano

Sastojci

- 300 ml slatke pavlake
- 175 g šećera
- 1 zrela dinja srednje veličine
- sok od 1 limuna


Priprema
U šerpi pomešajte šećer i slatku pavlaku. Stavite da proključa i mešajte dok se šećer potpuno ne istopi, pa sklonite sa vatre.
Skinite koru sa dinje, dobro je očistite od semenki i iseckajte je na komadiće, pa je stavite u blender zajedno sa sokom od limuna i pasirajte sve dok ne dobijete glatku masu. Tome dodajte smesu od slatke pavlake i šećera, pa sve još malo mutite u blenderu.

Dobijenu kremu sipajte u posude i stavite u zamrzivač da se stegne preko noći. Ovaj sladoled poslužite s malinama jer njihov osvežavajući ukus odlično ide uz ukus dinje.



Pavle Sretković šef kuhinje restorana Redakcija, Vlajkovićeva 8, 011/321-48-45