Sastojci:
- 250 g brašna
- 3 jajeta
- 500 ml mleka
- malo soli
- kašika šećera
- 1/2 kašičice rendane limunove kore
- 3 kašike maslaca
- 100 g suvog grožđa u rumu
Za fil i ukrašavanje:
- 250 g švapskog sira
- 75 ml mleka
- 2 kašike meda
- kesica vanilin-šećera
- nekoliko listića nane
Priprema:
Zamesiti glatko testo od brašna, jaja, mleka, soli, šećera i sitno rendane limunove kore. Maslac zagrejati u tiganju i na njemu peći jednu po jednu palačinku. Palačinke odmah posuti kašikom suvog grožđa prethodno potopljenog u rum, pa ispeći i drugu stranu.
Za fil pomešati švapski sir s mlekom, medom i vanilin-šećerom da bi se dobila glatka masa. Umešati preostalo suvo grožđe.
Palačinke premazati dobijenom masom, urolati i servirati na tanjire. Ukrasiti listićima nane. Po želji ih možete preliti sosom od vanile.
Austrijske palačinke
Objavljeno
02.08.2014. 16:32h
→ 01.10.2017. 0:00h