Cezar salata
Sastojci
♦ 1 glavica salate
♦ 200 g pilećih grudi
♦ 100 g dimljene slanine
♦ 3 čena belog luka
♦ sok od 1 limuna
♦ maslinovo ulje
♦ so, biber
♦ 5 kašika majoneza
♦ 2 kriške tosta
♦ parmezan
Priprema
Slaninu sitno naseckati i pržiti je nekoliko minuta na tiganju bez dodavanja masnoće (ne sme biti prepržena). Potom je izvaditi i staviti na kuhinjski papir kako bi upio masnoću. U istom tiganju propržiti tost prethodno nasečen na sitne kocke i pomešan sa iseckanim belim lukom. Na roštilj-tiganju ispeći pileće meso isečeno na trakice. Maslinovo ulje pomešati sa sokom od limuna, dodati so i biber i preliti preko salate, koju ste prethodno dobro oprali i naseckali. Dodati piletinu, slaninu, prženi tost, sve zajedno pomešati i na kraju posuti parmezanom.
Pavle Sretković, šef kuhinje restorana Redakcija, Vlajkovićeva 8, 011/321-48-45
1 glavica salate
200 g pilećih grudi
100 g dimljene slanine
3 čena belog luka
sok od 1 limuna
maslinovo ulje
so, biber
5 kašika majoneza
2 kriške tosta
parmezan
Priprema
Slaninu sitno naseckati i pržiti je nekoliko minuta na tiganju bez dodavanja masnoće (ne sme biti prepržena). Potom je izvaditi i staviti na kuhinjski papir kako bi upio masnoću. U istom tiganju propržiti tost prethodno nasečen na sitne kocke i pomešan sa iseckanim belim lukom. Na roštilj-tiganju ispeći pileće meso isečeno na trakice. Maslinovo ulje pomešati sa sokom od limuna, dodati so i biber i preliti preko salate, koju ste prethodno dobro oprali i naseckali. Dodati piletinu, slaninu, prženi tost, sve zajedno pomešati i na kraju posuti parmezanom.
Pavle Sretković, šef kuhinje restorana Redakcija, Vlajkovićeva 8, 011/321-48-45