OSVEŽITE VEZU: 7 saveta za seks koje ćete poželeti što pre da isprobate!

Povetarac na goloj koži i uzbuđenje zbog intimnosti pored otvorenog prozora ili balkonskih vrata svakako morate da probate

Ukoliko ste u dugogodišnjoj vezi ili braku, nije naodmet malo začiniti seksualni život kako biste pojačali zadovoljstvo.

1. Otvorite prozore, ali zatvorite zavese
Povetarac na goloj koži i uzbuđenje zbog intimnosti pored otvorenog prozora ili balkonskih vrata svakako morate da probate, savetuje Harlan Kohen, autorka knjige "Getting Naked". Osećaj da bi zavese mogle da se pomere izaziva još veće uzbuđenje.

2. Prstima prelazite jedno drugom po glavi
Na temenu je puno završetaka nerava, i zbog toga ne čudi užitak koji pruža masaža glave. Osim toga, to će uzburkati hormone poput oksitocina zbog kojeg ćete se osećati još više povezano - pojašnjava Ian Kerner, autor knjige "She Comes First". S obzirom na to da češkanje glave nije povezano direktno sa seksom, a pruža užitak, na ovaj način ćete produžiti predigru. Još ako se skinete i počnete da se masirate, pa s glave krenete niže, zadovoljstvo je zagarantovano.

3. Odlažite seks ceo dan
Jutro počnite seksi porukom. Nakon toga možete jedno drugom poslati neku seksi fotografiju i opisati šta bi želeli da radite. Kad se napokon nađete kod kuće neko vreme možete izbegavati kontakt, ali izazivajte jedno drugo šetajući bez veša. Finiš će biti spektakularan.

4. Iskoristite kockice leda
Lagani osećaj hladnoće koji čini kockica leda stimuliše nerve i pruža neki novi osećaj. Prelazite kockicom po bedrima, a ukoliko vam sve bude smešno, prihvatite igru. Seks i treba da bude zabavan.

5. Koristite lubrikante
Žene koje koriste lubrikante na bazi vode ili na bazi ulja, svoje seksualno zadovoljstvo su ocenile jačim nego one koje ne koriste to seksi pomagalo, pokazalo je istraživanje Univerziteta Indiana na skoro 2500 žena. Lubrikant držite pri ruci.

6. Ponovite svoje najbolje trenutke
Ukoliko ste najbolji seks doživeli na recimo usamljenoj plaži, fotelji koja se ljulja ili na kuhinjskom šanku, vreme je za reprizu. Ponovite scenario, napravite atmosferu i u akciju.

7. Isprobajte novu pozu
Iako možda mislite da ste isprobali sve moguće pozicije, sigurno ima nešto što još niste iskusili. Nova poza može biti veliki stimulans.

Shutterstock 

Indeks.hr