Sastojci
♦ 1 kg brašna
♦ 1 paketić kvasca
♦ 3 kašike šećera
♦ 1 kašičica soli
♦ 250 ml kiselog mleka
♦ 250 ml mleka
♦ 3 jajeta
♦ 250 g margarina
♦ 1 žumance
♦ džem (ukus po želji)
Priprema
U mlako mleko staviti kvasac, kašičicu šećera i brašna i ostaviti da naraste. Sjediniti jaja, kiselo mleko, ostatak šećera i so. Dodati mleko s nadošlim kvascem i brašno i zamesiti testo. Ostaviti ga da odstoji pola sata. Nakon toga testo podeliti u 16 loptica, pa svaku razvući oklagijom, premazati margarinom i slagati jednu na drugu (dva puta po osam). Poslednje loptice ne premazujte. Razvući oba dela testa skroz tanko i iseći ih na po osam trouglova, pa na svaki staviti kašičicu džema i urolati kroasane. Voditi računa da krajevi budu spojeni kako džem ne bi iscurio napolje. Saviti kroasane u oblik potkovice i peći.
Pavle Sretković, šef kuhinje restorana Redakcija, Vlajkovićeva 8, 011/321-48-45
Kroasani sa džemom
Objavljeno
06.09.2014. 20:15h
→ 01.09.2017. 0:00h