LOS ANĐELES - Ovde nije reč o čuvenom umeću gledanja u soc od kafe već radije o privremenom pretvaranju crnog napitka u rudimentarni barometar.
Za razliku od tehnika koje koriste osobe koje "proriču budućnost" zureći u kafom umrljano dno šoljice, analiza ovde prati pokret mehurića na površini kafe.
Počnite sa sipanjem kafe u šolju i dodajte, po želji, mleko i/ili šećer kako biste dobili što više mehurića i time olakšali posmatranje.
Ako se mehurići brzo "razbeže" prema ivicama šolje, to je dobar znak. Lepo vreme će se zadržati najmanje narednih dvanaest sati. Ukoliko se, pak, duže zadrže u sredini šoljice, treba računati na kratkotrajne pljuskove.
Kada se, međutim, mehurići grupišu u sredini, spremite mantil i kišobran jer je to znak koji najavljuje kišu. Kako prenosi sajt LifeHacker, ovu "meteorološku prognozu" često koriste planinari.
Ukoliko nemate ili ne pijete kafu isti postupak je moguće izvesti i s bilo kojim drugim toplim napitkom, čajem ili kakaom na primer.