VIŠI SUD U SUBOTICI: Dragan Đurić nije napadnut u zatvoru!

Facebook
Okrivljeni Dragan Đurić ne dolazi u kontakt sa ostalim pritvorenicima, niti režim posebnog opreza to ne dozvoljava, pa time nije bilo fizičkog kontakta između okrivljenog Dragana Đurića i drugih pritvorenika, saopštio je Viši sud u Subotici

SUBOTICA - Povodom informacije da je Dragan Đurić, koji je optužen da je ubio i silovao Tijanu Jurić (15) napadnut u okružnom zatvoru, kada ga je jedan od zatvorenika prepoznao i nasrnuo na njega, oglasio se Viši sud u Subotici.

Viši sud ovu informaciju je označio kao neistinitu.

U saopštenju Višeg suda stoji da nadzor nad pritvorenicima u skladu sa čl. 222 ZKP vrši sud po čijoj odluci se okrivljeni nalazi u pritvoru, a okrivljeni Dragan Đurić se nalazi u pritvoru po odluci Višeg suda u Subotici.

Nakon provere kod upravnika i rukovodioca nadzora u Okružnom zatvoru u Subotici, Viši sud u ovom gradu saopštio je:

“ Okrivljeni Dragan Đurić ne dolazi u kontakt sa ostalim pritvorenicima, niti režim posebnog opreza koji se primenjuje u njegovom slučaju dozvoljava takvu mogućnost. Ostali pritvorenici nemaju pristupa okrivljenom Draganu Đuriću i da nikakvog napada, niti fizičkog kontakta između okrivljenog Dragana Đurića i drugih pritvorenika nije bilo, stoji u saopštenju suda.

Podsetimo u javnosti se pojavila inofrmacija da je Dragan Đurić koji je osumnjičen za ubistvo Tijane Jurić, napadnut u okružnom zatvoru u ovom mestu. Đurić je posle psihijatrijskog veštačenja vraćen u zatvor u Subotici, gde se dogodio incident kada ga je jedan od zatvorenika prepoznao i nasrnuo na njega.

Napad se dogodio dok je Đurić išao hodnikom kada ga je jedan od zatvorenika prepoznao i nasrnuo na njega, zadavši mu pri tom nekoliko udaraca. Dalji incident i teže povrede sprečila je brza reakcija stražara, koji su ih razdvojili.

( Subotica.com)