Mafini s makom i pomorandžom

Shutterstock

Sastojci

♦ 1 velika pomorandža
♦ 220 g brašna
♦ 1/2 kesice praška za pecivo
♦ 250 g maka
♦ 5 kašika ulja
♦ 200 g kisele pavlake
♦ 100 g smeđeg šećera malo soli
♦ 2 jajeta
♦ šećer u prahu ili čokolada za ukrašavanje

Priprema
Zagrejati rernu na 170 stepeni. Papirne korpice staviti u kalup za mafine. Iseći filete od pomorandže i iseckati ih na komade.

Izmešati brašno i prašak za pecivo. U drugoj činiji izmešati mak sa šećerom, solju, uljem i kiselom pavlakom. Dodati jaja i sve izmešati, pa dodati mešavinu brašna. Umešati i komade pomorandže, pa dobijenu masu sipati u kalup.

Mafine peći oko 20 minuta i izvaditi ih iz pleha da se ohlade. Po želji ih posuti šećerom u prahu ili ukrasiti rastopljenom čokoladom.

Pavle Sretković šef kuhinje restorana Redakcija, Vlajkovićeva 8, 011/321-48-45