Vladimir Jugović: Srbi uvek pišu istoriju Lacija

Nikad vas nismo izneverili Mihajlović, Stanković, Kolarov i ja, nadam se da neće ni Filip, ni Basta, rekao je Juga

Srpski reprezentativac Filip Đorđević potpuno je zaludeo Italiju sjajnim partijama u dresu Lacija, a bivši igrač ovog kluba Vladimir Jugović italijanskim medijima je objasnio kako je sasvim logično da Srbin na Olimpiku bude na ovakvom nivou.

Legendarni fudbaler je medije na Apeninima podsetio da je svaki igrač iz Srbije koji je karijeru gradio u redovima „nebesko-plavih“ bio među najzapaženijim pojedincima i da su Srbi u prošlosti ispisivali najlepše stranice istorije ovog kluba.

- Srbi su uvek pisali istoriju Lacija. Nikad nismo izneverili ovaj klub. Takav je bio slučaj ne samo sa mnom već i s Sinišom Mihajlovićem, Dejanom Stankovićem i Aleksandrom Kolarovim, a nadamo se da će tako biti i sada s Filipom Đorđevićem - rekao je Jugović, a zatim se nadovezao:
- On je u Francuskoj sazreo kao igrač, da bi u Italiji mnogo napredovao od vremena kad je nosio dres Nanta. Takođe, važno je to što je u Rim stigao kao slobodan igrač i mogao bi da bude zaista veliko pojačanje za Lacio ove godine.

Bivši as jugoslovenske reprezentacije istakao je kako ga golgeter „orlova“ podseća na legendarnog Kristijana Vijerija.

- Đorđević je sjajan fudbaler, klasičan golgeter, koji se se uglavnom služi levom nogom i mene podseća na Kristijana Vijerija. Ipak, nisam ljubitelj tih poređenja i povlačenja paralela između dva igrača, budući da svaki fudbaler ima svoje karakteristike i ne treba ga upoređivati s nekim drugim - istakao je Jugović.

Stići Romu
ĐORĐEVIĆ: ŽELIMO U EVROPU

Golgeter selekcije Srbije istakao je kako gradski rival Roma ima daleko više novca od Lacija i da je osnovni cilj njegovog kluba ove sezone plasman u Evropu.

- Navijači uvek imaju najveće ambicije i visoka očekivanja, pa tako žele da budemo na nivou Rome, što nije nimalo lako jer su oni finansijski mnogo jači od nas. Naš cilj je da se vratimo u Evropu - rekao je Đorđević.