NIŠTA OD TREĆE FAZE: Odbojkašice Srbije bez seta protiv Rusije

Www.fivb.org
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Rusije sa 3:0 (28:26, 25:18, 25:17) u odlučujućem meču 4. kola Grupe F na Svetskom prvenstvu u Italiji

VERONA - Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije završila je učešće na Svetskom prvenstvu u Italiji.

Srpkinje su poražena od selekcije Rusije sa 3:0 (28:26, 25:18, 25:17) u odlučujućem meču 4. kola Grupe F. To znači da će Ruskinje nastaviti takmičenje u trećoj fazi u Milanu.

Reprezentacija Srbije je tako takmičenje u Italiji završila sa skorom od šest pobeda i tri poraza.

Izabranice selektora Zorana Terzića bile su u dobroj poziciji pred odlučujući duel sa Ruskinjama. Naime, njima je bilo dovoljno da osvoje dva seta za prolaz dalje. Veliki deo posla za Srbiju prethodno je odradila reprezentacija Brazila koja je u prošlom kolu pobedila Rusiju sa 3:1.

Međutim, srpske odbojkašice nisu iskoristile tu priliku pošto su u Veroni poražene sa maksimalnih 3:0.

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da je strah vezao noge njegovim igračicama u odlučujućim momentima u utakmici protiv Rusije na Svetskom prvenstvu u Italiji.

"Ostaje jedan veliki žal i tuga, zbog, pre svega, izgubljenog prvog seta, odnosno načina na koji smo ga izgubili. Dešava se da protivnik odigra zaista kvalitetno u tim situacijama i da svojom dobrom igrom nemetne odredjeni ritam koji ne možeš da pratiš i pobedi te bez obzira što je 24:22", rekao je Terzić nakon meča.

Terzić je kazao da je njegovim igračicama nedostajalo hrabrosti, samopouzdanja i vere u sebe.
"U tim momentima to se videlo. Neke vrlo lake situacije ne da nismo uspeli da rešimo, nego nismo uspeli ni jedan napad praktično da organizujemo u tom periodu igre i normalno da ekipa kakva je Rusija to lako kažnjava", kazao je Terzić. On je istakao da je posle izgubljenog prvog seta bilo teško igrati.

"Da smo izgubili prvi set na 15 bilo bi puno lakše, ovako kad imaš dobijen pa ga izgubiš sigurno da i ono samopouzdanja igračice što imaju pada i Ruskinje su na kraju lako dobile utakmicu. Uspevali smo mi da stignemo, ali se videlo u svakoj situaciji kada treba da se reši, kada je završnica seta, kada se odlučuje pobednik u tom setu da su Ruskinje igrale svoju igru, a mi smo padali", rakao je on.

"Malo nam je strah vezao noge i to je bilo vrlo vidljivo, to su bile greške koje jednostavno nisu dopuštene u takvim trenucima, to su bile greške tehničke prirode, tako da su Ruskinje svojim iskustvom to znale da kazne", dodao je Terzić.

Plasman u treću fazu još ranije su izborile selekcije Kine, Italije i Dominikanske Republike iz Grupe E, kao i SAD i Brazil iz Grupe F.

TOK MEČA

III set

Treći set nije doneo ništa novo pošto je Rusija nije dozvolila preokret. Reprezentacija Srbije nije uspevala da ugrozi prednost protivnika.

Rusija je sredinom seta vodila sa 13:8, a na kraju se ispostavilo da je to bila nedostižne prednost za izabranice selektora Zorana Terziča.

Selektor Srbije je u završnici seta dobio žuti karton, zbog svađe sa drugim sudijom, ali to nije donelo promenu na terenu. Ruskinje su mirno privele meč kraju pošto su treći set dobile sa ubedljivih 25:17.

II set

Ruskinje su rutinski održavale prednost u drugom setu. Srbija je u pokušavala da stigne prednost rivala, ali su Ruskinje bile neumoljive u završnici.

Ruskinje su u završnicu ušle sa tri poena prednosti (19:16), ali na kraju nije bilo drame kao u uvodnom setu. One su bile sigurne u presudnim trenucima i posle jednog sata i pet minuta igre dobijaju drugi set rezultatom 25:18.

Rusija je tako stigla na korak od plasmana u treću fazu takmičenja na Svetskom prvenstvu u Italiji.

I set

Ruskinje su bolje ušle u meč i na prvi tajm-aut odlaze sa tri poena prednosti. Međutim, Srbija se u nastavku budi i izabranice selektora Zorana Terzića vrlo brzo stižu do izjednačenja - 14:14. Rusija je osvojila sledeća dva poena pa je imala prednost i na drugom obaveznom predahu..

U završnici prvog seta viđena je izjednačena borba. Srbija je sjajnom serijom preokrenula rezultat i povela sa 21:18, ali su Ruskinje uzvratile istom merom.

Naše odbojkašice se nisu predavale, ali ne uspevaju da zaustave selekciju Rusije koja dobija uvodni set sa 28:26.