Devenport osudio nasilje i političke provokacije na stadionu

Fonet
Šef delegacije EU odbacio je navode pojedinih medija da je insistirao da policija pusti Albance koji su doputovali na beogradski aerodrom sa zastavom OVK

BEOGRAD- Šef Delegacije EU u Beogradu Majkl Devenport osudio je danas nasilje i političke provokacije tokom utakmice Srbija-Albanija i odbacio navode pojedinih medija da je insistirao da policija pusti Albance koji su doputovali na beogradski aerodrom sa zastavom OVK.

"Nema svrhe da komentarišem izmišljotine u nekim današnjim medijima", naveo je Devenport preko Tvitera.

"Vlada nam je sinoć objasnila svoje postupke oko albanskih navijača. Nisam ja insistirao ni na čemu", rekao je ambasador EU.

Fudbalski savezi Srbije i Albanije dogovorili su se uoči utakmice da neće biti gostujućih navijača na njihovim duelima.

Neki beogradski mediji su izvestili da je na aerodromu "Nikola Tesla" juče zaustavljena grupa albanskih navijača koji su nosili albanske zastave i kape sa oznakom OVK, nakon čega su pojedine evropske diplomate intervenisale, među kojima Devenport.

Devenport je naveo preko Tvitera da osuđuje sinoćno "nasilje i političke provokacije" i poručio da je sada na vladama u Beogradu i Tirani "da pokažu hrabrost i odgovornost i da ih takve akcije neće skrenuti sa evropskog puta. "