Prste da poližeš

Riba u sosu od senfa

Sastojci:
- 4 filea sveže morske ribe (po 150 g)
- 1 glavica luka
- 2 manje šargarepe
- 1 l ribljeg bujona ili supe (od kocke)
- 2 lista lovora
- so, biber + 3 zrna bibera
- 200 g krem-sira sa začinima
- 3 kašike gustina
- malo meda

Priprema:
Iseckati crni luk i šargarepu na sitnije kockice, izmešati ih s bujonom ili supom, lovorom, solju i zrnima bibera i krčkati na blagoj temperaturi oko 20 minuta.

Riblji file oprati i ubaciti u supu. Kuvati ih oko tri minuta, pažljivo izvaditi i ostaviti na toplom mestu. Ispasirati povrće i vodicu u kojoj se kuvala riba, tečnost vratiti na vatru i pažljivo dodati krem-sir i gustin, uz snažno mućenje. Nakon toga dodati senf, med, so i biber po ukusu. Vratiti file ribe u sos i jelo servirati toplo, uz bareni krompir.