Sastojci:
- 300 g mlevene junetine
- 1/4 čaše (od 2 dl) prezli
- 1/4 čaše mleka
- 1 kašika pirea od paradajza
- 1 jaje
- peršun, nana so, biber
- 2 kašike maslaca
- 3 krompira
Priprema:
Sve sastojke dobro izmešati i formirati male loptice (mogu se malo propržiti na vrelom ulju, ali i ne moraju).
U šerpu sipati 1,5 litara vode, malo posoliti, sačekati da proključa (na srednjoj temperaturi), pa polako dodavati loptice. Kad ponovo proključa, dodati tri krompira isečena na kockice i sve to kuvati na tihoj vatri dok krompir ne omekša.
Na dve kašike maslaca (ili na malo ulja) propržiti čen belog luka, kašiku pirea od paradajza, malo brašna (ako čorba nije dovoljno gusta) i malo suve nane ili peršuna, dodati u čorbu, sačekati da baci još jedan ključ, pa servirati.
Mesne kuglice s krompirom
Objavljeno
25.10.2014. 19:39h
→ 01.10.2017. 0:00h