Doktorka Kerolajn Anderson kaže kako se ne morate plašiti da ćete oboleti od raka ukoliko pomešate i konzumirate ova tri začina. Reč je o smesi tri lako dostupna začina.
Andersonova je, kako kaže, do svojih saznanja došla istražujući dve hiljade godina staru tradiciju upotrebe ovih sastojaka u istočnoj Indiji, a čiji su rezultati potvrđeni i u zapadnim medicinskim istraživanjima.
Doktorka je istakla da ukoliko koristite ova tri sastojka svakodnevno, gotovo sigurno nema opasnosti da obolite od raka.
Ta tri čudotvorna začina su kurkuma, maslinovo ulje i biber.
Pomešajte četvrtinu kašike kurkume s pola kašičice maslinovog ulja i dodajte prstohvat mlevenog bibera. Sve zajedno dobro promešajte.
Dobijene smesu možete da koristite kao dodatak salatama i jelima, ali je možete konzumirati i samu.
Ukoliko je dodajete u obroke koji se termički obrađuju tada smesu u hranu stavite na samom kraju kako se ne bi prekuvala. Ukoliko je jedete samu, možete je ublažiti s malo vode. Unosite je u organizam svakodnevno i što češće.
"Sve je u kurkumi. Njene antiupalne sposobnosti su neverovatno moćne. Ne postoji niti jedan drugi, prirodni sastojak koji je učinkovitiji za smanjenje upala od kurkume", tvrdi Andersonova.
(Magazin.et.hr)