Milomir Gligorijević: Đurić mora da ide

Vanredno zasedanje: Potpis su dala 23 člana, ali takvo mišljenje sigurno ima više od 40, tvrdi u razgovoru za Kurir član Skupštine FK Partizan

Među 23 člana Skupštine Partizana koja su tražila hitno sazivanje vanredne sednice nalazi se i Milomir Gligorijević, koji je u najvećem klupskom telu više od deceniju, a koji je u tri navrata bio član krizne grupe koja je gasila požar u klubu.

On ne može da se pomiri s lošim stanjem u Humskoj, koje iz godine u godinu postaje sve gore, zbog čega je i digao svoj glas protiv predsednika Dragana Đurića.

- Među potpisnicima se nalaze 23 člana Skupštine, ali nezadovoljnih ima više od 40, samo što ne smeju to svi javno da priznaju, i ne plašim se da to kažem. U Partizanu sam dugo, često je bilo oprečnih mišljenja među delegatima, a ako smo došli do toga da se zbog takvih stvari isključuje iz Skupštine, izaći ću sam - kaže Gligorijević.

Osnovni razlog nezadovoljstva članova Skupštine je netransparentan rad uprave i loš odnos prema zaposlenima, pogotovo prema prvotimcima.

- Mnogo je neispunjenih obećanja, a uz to smo došli u neverovatnu situaciju da igrači štrajkuju. Štrajk jeste legitiman način protesta, ali u Partizanu je ogroman broj mladih momaka koji vole klub - s njima je samo trebalo razgovarati i taj problem bi lako bio rešen. Takođe, nisam zadovoljan komunikacijom rukovodstva kluba sa članovima Skupštine, koja gotovo da i ne postoji. Tri puta sam bio član raznih kriznih grupa, mislim da nam četvrti put tako nešto ne treba.

Gligorijeviću smeta i to što predsednički kandidat može biti isključivo član Skupštine kluba.

- To je nonsens. Zamislite da neki šeik hoće da ulaže u Partizan desetine miliona evra i kao osnovni uslov želi da na mesto predsednika postavi svog čoveka, kako bi imao uvid u tokove novca, što je sasvim normalno. Zar treba da mu kažemo: „Izvini, to ne može tako, nije član Skupštine“? - kaže Gligorijević.

Marina Lopicic 
Na udaru... Dragan Đurić

Nema kandidata
NE ZNAM ŠTA NUDI BJEKOVIĆ

Iako se u javnosti stvorila slika da svi koji su potpisali zahtev za vanrednu skupštinu podržavaju kandidaturu Nenada Bjekovića.

- Neko je to pogrešno protumačio. Nenada Bjekovića izuzetno poštujem, smatram da je među najdominantnijim ličnostima u istoriji Partizana, ali ne mogu da glasam za nekoga zbog starih zasluga. Treba da se pojavi i pokaže program i onda može da dobije moj glas, ukoliko uopšte budem u Skupštini - kaže Gligorijević.