Prste da poližeš

Čokoladni kolač s kokosom

Sastojci:
- 100 g kakaoa
- 250 g maslaca
- 500 g smeđeg šećera
- 4 jajeta
- 100 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 100 g kokosovog brašna

Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Obložite pleh veličine oko 20 x 20 cm papirom za pečenje ili ga podmažite. U posudi sjedinite kakao, maslac i šećer i sve lagano otopite, uz stalno mešanje da se ne bi zalepilo. Kad se sastojci sjedine, masu malo ohladite, pa je postepeno stavljajte u posudu u kojoj ste prethodno penasto umutili jaja, neprestano mešajući. U to umešajte kokos, brašno i prašak za pecivo, pa smesu sipajte u pleh i pecite oko 45 minuta. Nakon pola sata pečenja kolač (ako prebrzo tamni) odozgo pokrijte papirom za pečenje. Ohladite ga, po želji prelijte čokoladnim prelivom, pospite kokosom i isecite na kocke.