BLOG UŽIVO: Preminuo navijač Deportiva

Printskrin
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

18:15 - Volfsburg pobedio i ostao prvi pratilac Bajerna
Fudbaleri Volfsburga savladali su danas domaćem terenu ekipu Borusije Menhengladbah sa 1:0, a ovim uspehom ostali su na tabeli najbliži pratioci vodećeg šampiona Bajerna. Gol odluke postigao je defanzivac Knohe još u 12. minutu, a osmom pobedom ove sezone Volfsburg zaostaje sedam bodova za liderom iz Minhena, dok je Borusija pala na peto mesto.

16:14 - Predsednik DFB Nirsbah za ultimatum Kataru
Predsednik Nemačke fudbalske federacije (DFB) Volfgang Nirsbah pozvao je danas Međunarodnu fudbalsku federaciju (FIFA) da uputi ultimatum Kataru, za poboljšanje uslova sezonskih radnika, ili da mu se oduzme Mundijal 2022. Katar je poslednjih godinu dana pod lupom svetske javnosti zbog optužbi da je kupovinom glasova dobio organizaciju Mundijala, kao i da sezonsku radnu snagu tretira veoma loše. Nirsbah je za "Špigel" naglasio da bi Kataru trebalo dati rok do kraja 2015. godine da popravi uslove rada, a u suprotnom bi mu trebalo oduzeti domaćinstvo tog takmičenja. Šezdesetčetvorogodišnji Nirsbah najavio je u petak da će se kandidovati za člana Izvršnog komiteta FIFA ,umeasto bivšeg prvog coveka DFB Tea Cvancgera koji odlazi sa tog mesta u maju.

16:08 - Mladi košarkaši Srbije dobili rivale na Evropskom prvenstvu
Mlađe selekcije košarkaške reprezentacije Srbije dobile su protivnike na Evropskim prvenstvima koji će biti održani sledećeg leta. Mlada reprezentacija, igrači do 20 godina, učestvovaće na Evropskom prvenstvu u Italiji, a igraće u grupi B sa Bugarskom, Grčkom, Letonijom i Izraelom. Mlade košarkašice Srbije će na Evropskom prvenstvu u Španiji igrati u grupi A sa Poljskom, Nemačkom i Rusijom. Juniorska reprezentacija (U-18) će na Evropskom prvenstvu u Grčkoj igrati u grupi sa Crnom Gorom, Letonijom i Nemačkom, a srpske juniorke će na šampionatu u Sloveniji igrati u grupi sa domaćinom, Mađarskom i Belgijom. Srpski kadeti će na prvenstvu u Litvaniji biti u grupi sa Italijom, Finskom i Bosnom i Hercegovinom, a kadetkinje naše zemlje će na šampionatu u Portugaliji igrati u grupi sa Belgijom, Nemačkom i Francuskom.

15:45 - Preminuo navijač Deportiva
Navijač španskog Deportiva iz La Korunje koji je uoči utakmice teško povređen u tuči sa pristalicama Atletika iz Madrida umro je u bolnici u Madridu.
Četrdesettrogodišnji navijač kluba iz Galicije, kome nije navedeno ime, izvučen je jutros iz hladne madridske reke Mansanaros sa teškim povredama glave, zadobijenim u tuči sa priostalicama Atletika u blizini stadiona "Visente Kalderon". Nesrećni navijač je pretrpeo infakrt i u teškom stanju hipotermije prebačen je u bolnicu, gde je utvrđeno da se nalazi u stanju kliničke smrti. Bolnica je saopštila da je navijač preminuo nešto posle dva sata po srednjeevropskom vremenu, pošto lekari nisu uspeli u naporima da ga reanimiraju. Atletiko je u utakmici, koja je odigrana uprkos navijačkim neredima i teškom povređivanju navijača, pobedio sa 2:0 golovima Saula Nigeza i Arda Turana.

15:14 - Peleu se popravlja zdravstveno stanje
Brazilski doktori su saopštili da je zdravstveno stanje legende svetskog fudbala Pelea koji je u bolnici zbog problema sa bubrezima sada dobro i da mu je isključena dijaliza. Bolnica "Albert Ajnštajn" sasopštila je da je Pele i dalje na odeljenju intenzivne nege, ali da više nije na hemodijalizi. Lekari su precizirali da će stanje Pelea biti ponovo procenjeno u narednih nekoliko dana, kako bi videli da li je potrebno da mu ponovo uključe terapiju. Pele je primljen u bolnicu u ponedeljak, zbog infekcije urinarnog trakta, koja se pojavila pošto mu je 13. novembra uklonjen kamen iz bubrega. Bolnica je saopštila da Pele dobro reaguje na lečenje antibioticima i da više ne pokazuje znake urinarne infekcije.

14:51 - Kondogbija pauzira osam nedelja
Fudbaler sredine terena Monaka Žofri Kondogbija pauziraće osam nedelja zbog povrede butnog mišića. Dvadesejednogodišnjem Francuzu pukao je butni misić tokom zagrevanja u subotu uoči meča sa Renom. Kondogbija, koji se prošle godine pridružio Monaku iz Sevilje za 25 miliona dolara, postigao je ove sezone jedan gol i igrao na 11 ligaških utakmica.

14:30 - Blater: Katar je siguran domaćin SP 2022.
Predsednik Međunarodne fudbalske federcije (FIFA) Sep Blater potvrdio je da Katar nije u opasnosti da izgubi organizaciju Mundijala 2022. godine. "Verujte mi, sve ove priče koje se čuju širom sveta dolaze od onih koji nemaju nikakve veze sa fudbalom. Mundijal će biti odigran u Kataru", rekao je Blater prilikom dodele nagrada Azijske fudbalske konfederacije u Manili. On je govorio o Mundijalu u Kataru povodom najnovijih optužbi koje su iznete u "Sandej Tajmsu" o navodnoj korupciji prilikom dodele organizacije SP Rusiji i Kataru 2018. i 2022.

14:05 - Vesterman pauzira do kraja godine
Defanzivni fudbalaer Hamburga Hajko Vesterman moraće da pauzira najmanje do kraja godine zbog povrede kolena, saopštio je bundesligaski klub. Vesterman je povredio ligamente levog kolena u subotu u 31. minutu meča protiv Augzburga završenog porazom njegovog tima od 3:1. Hamburg koji je u zoni ispadanja sa sedam poraza iz 13 utakmica, ima najslabiji napad u Bundesligi sa svega sedam postignutih golova. Hamburg nikada u istoriji nije ispao iz Bundeslige.

13:43 - Atletiko pobedio Deportivo
Fudbaleri Atletika pobedili su u Madridu ekipu Deportiva 2:0 u meču 13. kola Primere. Golove za domaći tim postigli su Niguez u 43. i Turan u 55. minutu. Atletiko je trenutno drugi na tabeli sa 29 bodova, dok je Deportivo 18. sa 10.

13:15 - Zlato kanadskom plesnom paru u Osaki
Kanadski plesni par Ketlin Viver i Enđu Pože osvojili su danas zlato na gran priju u Osaki i time se našli u finalu tog takmičenja, koje se održava sedećeg meseca u Barseloni. Svetskim vicešampionima ovo je bila druga titula posle one osvojene na takmičenju "Skejt Kanada" na startu gran pri serije. Drugo mesto zauzeli su Rusi Ksenija Monko i Kiril Kaljavin, a treće Amerikanci Kejtlin Havajek i Žan Luk Bejker.

12:55 - Dve Norvežanke na podijumu
Norvežanka Tereza Johaug pobedila je danas u trci na deset kilometara u okviru Svetskog kupa u kros kantriju, koja je održana u finskom gradu Ruki. Johaug je stazu prešla za imopresivnih 25:47 minuta, daleko ispred svoje sunarodnice Marit Bjorgen koja je trku završila u vremenu 26:29.minuta. Treća u cilju bila je Šveđanka Karlota Kala sa zaostatkom od 44,1 sekundi za pobednicom.

12:29 - Navijač Deportiva klinički mrtav posle tuče
Navijač španskog Deportiva iz La Korunje proglašen je klinički mrtvim posle teških povrede zadobijenih u tuči sa pristalicama Atletika uoči meča Primere koji se danas igra u španskoj prestonici. Nesrećni mladić je pre dolaska u bolnicu, gde su mu konstatovane teške povrede glave, pretrpeo i infarkt i hipotermiju, s obzirom da je bio bačen u reku. U tuči je teže povređeno još 11 osoba, od kojih trojica nožem.

12:10 - Maskota EP 2016. zvaće se Super Viktor
Maskota fudbalskog prvenstvo Evrope 2016. u Francuskoj zvaće se "Super Viktor", odlučili su danas organizatori tog takmičenja na osnovu glasanja putem interneta. Ime "Super Viktor:" dobilo je 51.781 glasova. Drugo mesto zauzeo je "Goaliks" sa 29.331 glasom, a treće "Driblu" koji je dobio 26.676 glasova. Maskota za EP u Francuskoj predstavlja dečaka sa kačketom i u dresu sa brojem 16, kako dribla. Evropsko prvenstvo u Francuskoj biće odigrano od 10. juna do 10. jua 2016.

Foto: Twitter


11:50 - Kurzava u Sitiju za 17 miliona funti?
Engleski fudbalski klub Mančester Siti ponudio je 17 miliona funti za igrača Monaka Lajvina Kurzavu. Kurzava je u utorak bio u Mančesteru na pregovorima sa čelnicima Sitija uoči meča protiv Bajerna u Ligi šampiona kako bi dogovorio uslove i pojačao klub u januarskom prelaznom roku. Ovaj 22-godišnji fudbaler će pojačati konkurenciju na mestu levog beka, na kojoj igraju još Aleksandar Kolarov i Gael Kliši. Kurzava je ponikao u Monaku, za koji je od 2010. godine u francuskom šampionatu odigrao 53 utakmice i postigao pet golova. On je prošao sve mlađe selekcije Francuske, dok je za najjači tim nastupio dva puta.

Foto: AP

11:16 - Micić pauzira 6 nedelja
Košarkaš Bajerna Vasilije Micić odsustvovaće 6 nedelja van terena zbog povrede ruke. Micić se povredio na meču sa Panatinaikosom u Evroligi, a u bolovima je napustio teren. Desna ruka 20-godišnjeg asa je već u gipsu, a proći će šest nedelja dok ne počne da tapka loptu sa istim osećajem kao i pre povrede.

10:50 - Van Gal: Naš najbolji meč u sezoni
Menadžer Mančester Junajteda Luj van Gal rekao je da je njegova ekipa odigrala najbolji meč sezone pobedom nad Halom sa 3:0 u 13. kolu Premijer lige. "Crveni đavoli" se nalaze na četvrtom mestu na tabeli sa 22 boda, dva manje od gradskog rivala Sitija koji ima i utakmicu manje. "Ovo je naš najbolji meč u sezoni. Zadovoljan sam načinom na koji smo dominirali od prvog do poslednjeg minuta igre. Ovo je prvi put da na smo tako igrali", rekao je Van Gal.

10:16 - Kasiljas: Ronaldo je najbolji fudbaler sveta
Kapiten Reala i španske reprezentacije Iker Kasiljas izjavio je da ne želi da kaže za koga će da glasa prilikom izbora za najboljeg fudbalera sveta. "Neću da kažem za koga ću da glasama, ali za mene je Kristijano Ronaldo najbolji fudbaler sveta", rekao je Kasiljas.

09:45 - Ivana Jorović promenila stručni štab
Srpska teniserka Ivana Jorović obaviće pripreme za narednu sezonu na Akademiji Kris Evert. Jedva čekam da idem tamo, da treniram. Tamo će biti Dona Vekić i Eženi Bušar, pa se nadam da ću trenirati malo sa njima. Igraću tri turnira u januaru", rekla je Jorovićeva, koja je trenutno 309. igračica planete. "Posle godine i po dobre i uspešne saradnje, moji treneri Marko Đoković i Vuk Tapušković i ja, odlučili smo svoje karijere nastaviti odvojeno. Zajedno smo mnogo toga postigli i želim se i ovim putem zahvaliti na trudu, radu i žrtvi. Pamtiću sve naše uspomene i postignute uspehe, a pogotovu titulu najbolje juniorke sveta i 9 osvojenih turnira. Hvala Vam", napisala je Jorovićeva na FB.

09:18 - Filadelfija još ne zna za pobedu u novoj sezoni
Neslavni rekord iz sezone 1972/73, kada je na startu prvenstva najjače košarkaške lige sveta (NBA) "vezala" 15 poraza, Filadelfija je jutros nadmašila pošto je u duelu sa Dalasom (103:110) doživela 16. uzastopni neuspeh u tekućem šampionatu što je njen najgori rezultat u klupskoj istoriji. Što je još gore crnoj seriji se, u bližoj budućnosti, ne vidi kraj imajući u vidu da je sledeći protivnik Filadelfije aktuelni prvak NBA lige San Antonio Spars. Slede zatim Minesota, Oklahoma... tako da nije isključeno da Filadelfija uskoro nadmaši i Nju Džersi Nets koji je u sezoni 2009/2010 izgubio prvih 18 utakmica što je u ovom trenutku najslabiji start jednog tima u istoriji NBA lige. U jutrošnjem porazu od Dalasa jedine svetle tačke u redovima Filadelfije bili su Majkl Karter-Vilijams koji je u tri kategorije imao dvocifren učinak: 18 poena, 16 asistencija i deset skokova i Kej Džej Denijels koji je, uz 21 koš, imao i 13 uhvaćenih lopti. Na suprotnoj strani prednjačio je Tajson Čendler sa 20 poena i 13 skokova. U ostalim mečevima postignuti su sledeći rezultati: Vašington - Nju Orleans 83:80, Atlanta - Šarlot 105:75, Klivlend - Indijana 109:97, Juta - LA Klipers 96:112 i Milvoki - Hjuston 103:117.

http://www.youtube.com/watch?v=rqrxs-rDlzg

08:50 - Večeras večiti košarkaški derbi, Zvezda dočekuje Partizan
Košarkaši Crvene zvezde i Partizana sastaju se večeras u Beogradu u derbi utakmici 10. kola Jadranske lige. Zvezda u mnogo boljoj formi i atmosferi dočekuje večiti derbi, s obizrom na rezultate ove sezone. Crveno-beli ne znaju za poraz u regionalnom takmičenju, dok u Evroligi imaju skor 4-3 i nalaze se na pragu prolaska u Top 16 fazu takmičenja. Ipak, trener Zvezde Dejan Radonjić rekao je da u večitom derbiju nema favorita, jer su utakmice protiv Partizana uvek neizvesne, bez obzira na stanje na tabeli. Trener Partizana Duško Vujoševicg ulogu favorita prepustio je Crvenoj zvezdi, ali i dodao da će to morati da dokaže na terenu. Utakmica 10. kola Jadranske lige Crvena zvezda - Partizan igra se večeras od 19 sati u hali Pionir.

08:30 - Halilhodžić odbio da preuzme selekciju BiH
Fudbalski savez Bosne i Hercegovine potvrdio je da Vahid Halilhodžić neće biti novi selektor "zmajeva". Čelnici FS BiH i Halilhodžić su razgovarali u Mostaru, a iskusni stručnjak je rekao da zbog privatnih razloga neće moći da vodi selekciju BiH u nastavku kvalifikacija za EP 2016. On je i naglasio da se nada da će u narednom periodu postati selektor Bosne i Hercegovine. Selekcija BiH je trenutno bez selektora, pošto je nedavno otkaz dobio Safet Sušić.

08:00 - PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETIOVDE