Kako da pripremite najsočnije belo meso iz rerne

Profimedia
Pečeno belo meso može biti vaš specijalitet za ponos ako poslušate ove savete

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa

Pileće belo meso ne sadrži mnogo masnoće, pa je veoma teško ispeći ga u rerni, a da bude sočno i ukusno. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da piletina iz rerne bude pravi gurmanluk.
Osnovni trik je da se preko mesa stavi papir za pečenje i zatim se stavi u rernu. Papir ima efekat kao kožica i sprečava isušivanje mesa. Piletina se tako peče u svojim sokovima, a kao rezultat dobijate sočno meso.

Za pripremu sočne piletine u rerni vam je potrebno:

puter ili maslinovo ulje
jedan par (ili više) pilećih grudi
so i biber
začini po želji

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pleh za pečenje i jednu stranu papira za pečenje nauljite.

Osušite papirnim ubrusom pileće grudi (isečene na šnicle ili cele) i malo nauljite i namažite puterom. Posolite, pobiberite i začinite po ukusu. Piletinu zatim poređajte po plehu, možete između mesa staviti i sveže začine ili limun. Prekrijte meso papirom za pečenje tako da nauljena ili strana papira namazana puterom bude s donje strane. Dobro pritisnite krajeve papira tako da ne vire iz pleha. Ovako ušuškano meso pecite oko 30-40 minuta.

SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:

Najčešće greške u pripremi piletine

6 grešaka u pripremi svinjskih krmenadli

Kako da napravite sočne ćevape

Najbolji način sečenja krompira za pire (VIDEO)

Recept za tortu - Španski vetar