OPASNOSTI SEKSA: Odgovori na pitanja koje se sramite da pitate

Iako seks nije tabu tema, još uvek postoje pitanja koja je teško izgovoriti naglas iz raznih razloga

Savetnici i stručnjaci za veze i seksualne odnose, odlučili su da vam daju odgovore na pitanja koja najčešće zanimaju parove. Neka su čak stizala i imejlom jer je osobi bilo neprijatno da ih izgovori.

Probudio se sa erekcijom. Znači da je imao seksi snove?

Ne, većina muškaraca tokom noći ima četiri do pet erekcija kao rezultat ciklusa spavanja. Erekcija takođe ima i metaboličku funkciju jer se protokom krvi proizvodi više kiseonika. I žene doživljavaju povećanje klitorisa tokom sna, ali budući da je on mali, promene ostaju neprimećene.

A gde su nestali testisi?

Ovo uopšte ne mora biti zabrinjavajući budući da se zbog napetosto mišića testisi povlače u telo. Zapravo je to još samo jedan prirodni proces kojim testisi i dalje ostaju na pravoj telesnoj temperaturi i zaštićeni od eventualnih povreda ako se previše zaigrate tokom akcije i nezgodnih poza.

Think 

Problemi sa kondomom

Nije se jednom dogodilo da je kondom skliznuo s penisa i pstao u vagini, objašnjavaju naučnici. Oni ističu da to nije opasan problem jer se lako može izvaditi ako žena čučne. Ako vam je to neugodno, zatražite pomoć lekara.

Hoće li vagina izgledati drugačije ako imam česte odnose?

Ako vas brine da li će se nešto proširiti, neće. Tokom godina i svakim porođajem mišići materice su sve slabiji, a redovan seks ih aktivira i učvršćuje.

Thinkstock 

Gutanje sperme

Mnogim ženama ovo pitanje je jako neugodno jer se osećaju kao da izlažu svoju najveću intimu, pa o tome ne žele razgovarati čak ni sa partnerom. Sperma vas neće ugroziti ni na koji način. Ona se uglavnom sastoji od tragova limunske kiseline, soli, hlorida, amonijaka, kalcijuma, ugljen dioksida i holesterola. Ona je samo jedan odsto ejakulata.

Jedini problem, iako je prilično ozbiljan, jeste ako osoba sa kojom imate odnos ima polno prenosivu bolest. Zato nikad nije na odmet da napomenemo da se u nezaštićeni odnos smete prepustiti samo sa osobama kojim potpuno verujete! Oralnim seksom mogu se preneti gonoreja, hlamidija, hepatitis B ili HIV virus.

U takvim slučajevima samo dodirivanje penisa usta stavlja vas u opasnost od herpesa, sifilisa ili humanog papiloma virusa (HPV).

(Tportal)