O OVOME IM NE PRIČAJTE: 10 tema na koje se muškarci isključe posle 6 sekundi

Muškarci su opsednuti sportom i tehnologijom pa nije ni čudo što istovremeno slušaju partnerku i proveravaju rezultat utakmica. To znači da ne čuju uvek sve što im lepša polovina govori, kažu stručnjaci

Pripadnici jačeg pola se iz razgovora sa partnerkon isključe nakon samo šest minuta, dok im koncentracija u razgovoru sa prijateljima traje do 15 minutal. Takvo ponašanje nije rezervisano samo za muškarce, i žene pažljivije slušaju svoje prijateljice.

Muškarcima je pažnja najniža kada prebacuju TV kanale, igraju igrice i gledaju sportske utakmice. Upravo je sport njihova najdraža tema, dok su za žene to ljubavni odnosi.

Međutim, skoro 55 odsto žena redovno proverava sluša li ih njihov partner. Trećina priznaje da tačno zna kada partner ne sluša, a najčešće je to kada predugo glume ili ih oda izraz lica.

"Muškarci su opsednuti sportom i tehnologijom pa nije ni čudo što istovremeno slušaju partnerku i proveravaju rezultat utakmica. To znači da ne čuju uvek sve što im lepša polovina govori. Upravo zbog toga trebali bi poraditi na ravnoteži u životu", ističu stručnjaci koji su ovo istraživanje vršili na 2.000 ljudi.

10 tema na koje se muškarci "isključe":

1. Razgovor o ljudima koje ne poznaju

2. Pričanje o kolegama sa posla

3. Priče o poznatim

4. Moda/šoping

5. Veze drugih ljudi

6. Statusi na Fejsbuku

7. Horoskop

8. Pričanje o ručku

9. Osećanja

10 Dijete


(Daily mail)