Praznične poslastice: Posne novogodišnje krofne

Shutterstock
Neka miris domaćih krofni ispuni i prazničnu noć!

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Yumama.com

Potrebno je:
250ml mlake vode
40g svežeg kvasca
500g brašna
50g margarina
2 kašikešećera
šećer u prahu
2 vanil šećera u prahu

Priprema

1. Kvasac rastopite u mlakoj vodi sa kašičicom šećera i kašičicom brašna.

2. Dok kvasac narasta, pomešajte šećer i margarin, zatim dodajte kvasac, pa polako dodajte brašno i zamesite.

3. Ostavite testo na toplom da dvostruko naraste pa premesite, razvucite ga na 1 cm debljine i čašom ili modlom vadite krofne.

4. Ostavite ih oko pola sata da još narastu, a zatim pržite u vrelom ulju.

5. Gornju stranu (naraslu) stavljajte u ulje.

6. Pospite ih prah šećerom u koji je ste dodali vanilin šećer. Po želji, špricem krofne nafilujte džemom.

Prijatno!

Sa sajta Yumama.com preporučujemo još:

Praznična trpeza - spoj bakine i mamine kuhinje

Posni novogodišnji cupcakes

5 predloga za (posnu i mrsu) novogodišnju trpezu

Domaće krofne po bakinom receptu

Torte u duhu zimskih praznika