Ovaj tekst je preuzet sa sajta Yumama.com
Potrebno je:
250ml mlake vode
40g svežeg kvasca
500g brašna
50g margarina
2 kašikešećera
šećer u prahu
2 vanil šećera u prahu
Priprema
1. Kvasac rastopite u mlakoj vodi sa kašičicom šećera i kašičicom brašna.
2. Dok kvasac narasta, pomešajte šećer i margarin, zatim dodajte kvasac, pa polako dodajte brašno i zamesite.
3. Ostavite testo na toplom da dvostruko naraste pa premesite, razvucite ga na 1 cm debljine i čašom ili modlom vadite krofne.
4. Ostavite ih oko pola sata da još narastu, a zatim pržite u vrelom ulju.
5. Gornju stranu (naraslu) stavljajte u ulje.
6. Pospite ih prah šećerom u koji je ste dodali vanilin šećer. Po želji, špricem krofne nafilujte džemom.
Prijatno!
Sa sajta Yumama.com preporučujemo još:
Praznična trpeza - spoj bakine i mamine kuhinje
Posni novogodišnji cupcakes
5 predloga za (posnu i mrsu) novogodišnju trpezu
Domaće krofne po bakinom receptu
Torte u duhu zimskih praznika
Praznične poslastice: Posne novogodišnje krofne
Objavljeno
21.12.2014. 16:03h
→ 01.06.2017. 0:00h
Neka miris domaćih krofni ispuni i prazničnu noć!