Sastojci
- 1 kg paprika za punjenje
- 750 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 1 kašika aleve paprike
- 2 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 50 ml ulja
- 50 ml pirinča
-3 kašike paradajz pirea
- 3 kašike maslaca
- so, biber, biozačin
- 1,5 kašika brašna
- voda
Priprema
Paprike operite i očistite od semenki. Sitno iseckajte crni i beli luk, šargarepu narendajte, pa to pomešajte sa pirinčem i mlevenim mesom. Začinite, dodajte alevu papriku i tom smesom punite paprike (po želji ih zatvorite kolutom paradajza ili krompira). Poređajte ih u tepsiju, nauljite, pokrijte alu-folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 30 minuta. Nakon toga, sklonite foliju. U tiganju na malo ulja propržite brašno, pa dodajte paradajz pire ili paradajz sok. Dodajte malo vode, pa prelijte preko paprika. Pecite još pola sata i servirajte.
Punjene paprike iz rerne
Objavljeno
23.12.2014. 1:50h
→ 01.07.2017. 0:00h