PRAVILNO RASPOREDITE PRIBOR ZA JELO: Najdetaljnije uputstvo za escajg od predjela do dezerta

Profimedia
Čak i iskusne domaćice nisu uvek sigurne kako treba rasporediti pribor za jelo kad treba postaviti sto za kompletan ručak – sa svim mogućim predjelima, glavnim jelima i dezertima... evo praktičnog grafikona!

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Lisa

Slika: Profimedia, Shutterstock
Generalno pravilo glasi da pribor treba ređa prema redosledu korišćenja, od najdalje tačke u odnosu na tanjir. Tako će viljuška za prvo jelo stajati sasvim levo, a nož za prvo jelo krajnje desno.

Međutim, najjednostavnije je da se poslužite našim jednostavnim grafičkim prikazom koji će vam biti praktičan i u kojem ćete moći da se snađete bez čitanja dugačkih opisa i proračunavanja koliko viljuščica treba sa koje strane tanjira smestiti...


SA SAJTA LISA pročitajte još:

Koliko prostora treba da se gosti udobno smeste za trpezarijskim stolom

5 trpezarija za ljubitelje modernog nameštaja

Praktična organizacija kuhinjskih elemenata

5 saveta za blistavu i mirišljavu kuhinju

5 razloga zašto su nam kuhinjski noževi tupi