Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa
Bez obrzira na to da li planirate odmah da iskoristite sve kupljene namirnice ili želite da ih sačuvate za kasnije, neki proizvodi će izgubiti mnoga korisna svojstva ako ih čuvate u frižideru.
Pogledajte šta bi trebalo držati dalje od frižidera.
Paradajz - može da promeni teksturu i ukus
Lubenice - gubi antioksidante kad se duže čuva u frižideru
Krompir - menja ukus kada se čuva u frižideru
Crni luk - može da se ubuđa i promeni teksturu, a time i ukus
Kafa - izgubiće prepoznatljiv omiljeni ukus i može da upije razne mirise
Beli luk - može da proklija i da se ubuđa
Alkohol - žestoka pića treba čuvati na sobnoj temperaturi
Med - može da se kristališe i zgusne brže
Ljuti sos - većina sosova može da se čuva u kuhinjskim elementima i do tri godine
Hleb - postaće suv
Bosiljak - može da uvene i upije okolne mirise
SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:
7 namirnica koje ne treba zamrzavati
Namirnice koje ubrzavaju metabolizam
Kombinacije hrane koje škode vašem zdravlju
Limun kao pomoć u čišćenju kuće
8 namirnica za zdrav početak dana
Ovim namirnicama mesto nije u frižideru
Objavljeno
16.01.2015. 11:58h
→ 02.10.2016. 11:46h
Određena hrana može da promeni teksturu, ukus i izgubi hranljiva svojstva ako se čuva u frižideru