SAMCI OTKRIVAJU 14 RAZLOGA: Evo zašto je bolje biti solo!

Shutter
Biti srećan sam nije nimalo lako, ali ako ne mogu da budem zadovoljna sama, teško da ću biti srećna u vezi

Treba biti srećan sam da bi mogao biti srećan u vezi, još uvek nisam upoznala pravog ili to je moj izbor - samo su neki od razloga koje su ispitanici naveli kao razloge zašto je bolje biti solo.

Ljubavni status "solo" s vremenom je počeo da nosi određenu stigmu. Zli jezici postavljaju pitanje "Šta nije u redu s njim/njom?" iako je taj pojedinac svojevoljno izabrao takav način života. Čitaoci "The Huffington Posta" podelili su svoje stavove i otkrili zašto su izabrali da budu sami.

Sama sam jer ne želim pristajati na manje nego što zaslužujem. Još uvek nisam našla partnera koji me je u potpunosti osvojio i ko ima svoje "ja".

Sama sam zato što je to moj izbor. Ne treba mi neko ko će potvrditi ono što već znam, a to je da sam neverovatna, lepa i brižna žena.

Profimedia 
Foto Profimedia

Pre nego nađem partnera moram da radim na sebi. Neću za druge postavljati visoke standarde ako ih sama ne mogu ispuniti.

Shvatila sam da se uvek vežem za emocionalno nedostupne partnere pa sam uzela pauzu od svega. Još nisam sreo ženu uz koju bih pomislio "biti s njom bolje je nego biti sam".

Solo sam jer imam sve što me usrećuje i zadovoljna sam sobom. Iskreno, previše sam lenja, a veze zahtevaju puno truda.

Ne šaljem poruke, ne zovem. Počnem da pričam s muškarcima i onda shvatim da u to treba uložiti puno truda, i više nego što sam spremna pa jednostavno odustanem.

Pojedinci su neverovatni, ali u malim dozama. Ali imati to sve vreme kraj sebe, to ne mogu. Još uvek nisam upoznala pravog, a ne želim igrati igru "Imam muškarca, iako ne vredi ništa".

Foto Profimedia

Sada znam nešto što pre nisam znala, sada sam izbirljiva. Trenutno sam fokusirana samo na sebe, na svoj emocionalni i duhovni rast. Ne planiram da budem solo zauvek, ali ne želim ništa ni da forsiram.

Svaki put kad izađem s nekim - to nisu muškarci to su dečaci. Teško je pronaći nekoga ko je naučio iz svoje ljubavne prošlosti. Takođe, teško je pronaći nekoga ko zna šta želi i neće pobeći čim se pojave prvi problemi.

Bilo je previše razočaranja u mom ljubavnom životu. Lepa sam, pametna i najvažnije od svega, srećna što sam sama.

Želim kontrolu nad životom i novcem. Biti sama znači da ne moram da objašnjavam stalno na šta trošim svoje vreme i novac. Biti srećan sam nije nimalo lako, ali ako ne mogu biti zadovoljna sama, teško da ću biti srećna u vezi.

Foto Shutterstock

(24sata.hr)