Uvek je na trpezi - leti u svežem a zimi u ukiseljenom obliku. Ako ste pomislili na kupus, niste pogrešili.
Ko još ne voli kada se na trpezi nađu sarma ili podvarak? Pored toga što je ukusan, kiseo kupus je i izuzetno zdrav, budući da sadrži fitonutrijente, sumporna jedinjenja koja naše telo štite od raka želuca.
Zbog toga ga često lekari i preporučuju ljudima koji imaju problema sa varenjem i generalno osetljiv želudac.
Ovo su lekovita svojstva kiselog kupusa
* Isceljuje oštećenu kožu izazvanu prekomernom izlaganju UV zraka, a pored toga je i podmlađuje.
* Ublažava stres
* Poboljšava raspoloženje
* Pomaže stvaranju crvenih krvnih zrnaca jer je bogat vitaminom B12
* Pomaže pri izgradnji kostiju
*Jača imunitet
*Blagotvorno deluje na organe za varenje, želudac i creva
*Pomaže pri izlučivanju štetnih materija iᴢ organizma
* Snižava povišeni holesterol
Dnevno.hr