Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa
Nabavili ste sveže meso, uložili trud da ga pripremite, ali vam krmenadle nisu ispale kao što ste želeli? Moguće je da ste napravili neku od uobičajenih grešaka kada je priprema svinjskih krmenadli u pitanju.
1. Priprema bez kostiju
Generalno, više volimo da jedemo meso bez kostiju, jer je tako praktičnije. Međutim, postoji nekoliko razloga da krmendalu spremamo bez skidanja kostiju. Tako se meso priprema sporije, pa će meso biti sočnije. Takođe, kost daje mesu lepši ukus.
2. Stavljate malo soli i malo bibera
I to je greška, treba staviti što više soli i bibera. Tako će krmenadla dobiti pikantnu koricu. Kombinacija soli, karamelizovane krmenadle i masnoće će vas oduševiti.
3. Odmah pripremate meso
Kada meso izvadite iz frižidera, neka stoji na sobnoj temperaturi bar 30 minuta. Ako je meso suviše hladno, može se desiti da se spoljašnji deo prepeče, a šnicla unutra ostane nepečena.
4. Pečete na visokoj temperaturi
Ako volite hrskavu koru, počnite da pečete krmenadlu na visokoj temperaturi, a zatim je smanjite. Ukoliko nastavite da pržite krmenadlu na visokoj temperaturi dobićete suvo, izgorelo meso. I naravno, neće baš biti ukusno.
5. Odstranjujete masnoću
Većina krmenadli sadrži sloj masnoće. Umesto da je odstranite pre ili posle pripreme, hvataljkama stavite masnoću na vreo tiganj da se istopi. To će dati krmenadli fantastičan ukus.
6. Odmah sečete krmenadlu
Verujemo da ne možete da odolite sočnom mesu, ali ako ga odmah nakon pripreme isečete, svi ukusni sokovi će iscureti. Sačekajte bar 10 minuta pre sečenja, jer će tako meso ostati sočno.
SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:
Najčešće greške u pripremi piletine
Zašto ne treba izbegavati svinjsku mast u ishrani
Kako da ispečete savršen pomfrit u rerni
Kako da napravite zdraviju zapršku
8 pravila za dobar roštilj