Gulaš od soje i belog vina

Shutterstock

Sastojci:
- 100 g sojinih komadića
- 2-3 šargarepe
- 500 ml soka od paradajza
- 100 ml belog vina
- 3 kašike soja sosa
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 2-3 lovorova lista
- 50 ml ulja
- 1/2 kašike biljnog začina
- so i biber

Priprema:
Soju kuvati u slanoj vodi oko 15-20 minuta, zatim procediti i sačuvati tečnost. Sitno iseckan crni luk i šargarepu posoliti i staviti da se dinsta na 50 ml ulja i 100 ml tečnosti u kojoj se kuvala soja. Dinstati sve dok luk i šargarepa skroz ne omekšaju, a povremeno dodavati tečnost u kojoj se kuvala soja. Nakon toga stavite proceđenu soju, sok od paradajza, belo vino, soja sos i začine. Kuvati na umerenoj temperaturi oko pola sata. Služiti uz testeninu ili krompir-pire.