Brzo do poslastica

Genijalan trik za topljenje čokolade

Foto: Shutterstock
Ako uživate u pripremama poslastica s čokoladom, ovaj trik će vam sigurno biti od pomoći

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa.

Ljubitelji čokolade će biti oduševljeni ovim trikom koji će ubrzati pripremu poslastica, a neophodan je aparat koji se često koristi, ali do sada nije imao svoju ulogu u kulinarstvu.

Čokoladu uglavnom topimo na pari ili u mikrotalasnoj rerni. Međutim, ovaj omiljeni sastojak za poslastice možete otopiti i pomoću fena za kosu.

U posudu stavite izlomljenje komadiće čokolade i zagrevajte ih fenom. Neka vaš aparat za sušenje kose bude udaljen 20-25 centimetara od čokolade i uperen direktno u slasnu namirnicu.
Povremeno promešajte čokoladu i zagrevajte je dok se potpuno ne otopi i postane glatka masa.
Sada možete nastaviti s pripremom poslastica ili otopljenom čokoladom preliti već pripremljne slatkiše, voćne kupove ili sladoled.

SA SAJTASTVAR UKUSAPREPORUČUJEMO JOŠ:

Čokoladna torta gotova za 15 minuta

Saveti za čišćenje mikrotalasne rerne

9 saveta za pripremu hrskavih krompirića iz rerne

Brza torta sa bananama i keksom

Očistite naslage masnoće s posuđa na jednostavan način