Genijalan trik za topljenje čokolade
Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa.
Ljubitelji čokolade će biti oduševljeni ovim trikom koji će ubrzati pripremu poslastica, a neophodan je aparat koji se često koristi, ali do sada nije imao svoju ulogu u kulinarstvu.
Čokoladu uglavnom topimo na pari ili u mikrotalasnoj rerni. Međutim, ovaj omiljeni sastojak za poslastice možete otopiti i pomoću fena za kosu.
U posudu stavite izlomljenje komadiće čokolade i zagrevajte ih fenom. Neka vaš aparat za sušenje kose bude udaljen 20-25 centimetara od čokolade i uperen direktno u slasnu namirnicu.
Povremeno promešajte čokoladu i zagrevajte je dok se potpuno ne otopi i postane glatka masa.
Sada možete nastaviti s pripremom poslastica ili otopljenom čokoladom preliti već pripremljne slatkiše, voćne kupove ili sladoled.
SA SAJTASTVAR UKUSAPREPORUČUJEMO JOŠ:
Čokoladna torta gotova za 15 minuta
Saveti za čišćenje mikrotalasne rerne
9 saveta za pripremu hrskavih krompirića iz rerne
Brza torta sa bananama i keksom
Očistite naslage masnoće s posuđa na jednostavan način