Uzroci i rešenje za bolan seks

Shutter
Ako ste nekada imali bolan i neprijatan seksualni odnos, saznajte šta bi mogao biti uzrok problema

Ponekad je gužvanje čaršava više stvar agonije nego ekstaze. Prema rezultatima nove studije Journal of Sexual Medicine, oko 30 procenata žena i 7 procenata muškaraca je osetilo bol tokom vaginalnog odnosa, dok je bol pri analnom seksu još češći i javlja se kod 72 procenta žena i 15 procenata muškaraca.

Među muškarcima koji su priznali da su osetili bol tokom seksa, najčešće su se žalili na bol u penisu. Bol u skrotumu i u abdominalnim mišićima se javljao tokom vaginalnog seksa, dok se bol u rektumu, anusu i uretri javljao isključivo tokom analnog seksa.
Da nije sve tako crno, svedoči podatak da bol u toku seksa traja 5 minuta ili manje.

MOGUĆI UZROCI

Trenje i suv predeo genitalne regije može da učini seks bolnim, a studija je pokazala da parovi, koji osete bol u toku odnosa, najčešće počnu da menjaju poze u seksu, dodaju više librikanta ili potpuno zaustave akciju dok bol ne prođe.

Mnogi partneri sakrivaju svoj bol, jer se plaše da priznaju da njima ovaj akt, koji treba da vas opusti i učini da se dobro osećate, zapravo stvara bol i nelagodu.

REŠENJE

Kao što uvek napominjemo, bitna je komunikacija među partnerima. Slobodno recite ako vam neka poza stvara bol i nelagodu, naravno pazeći na pristup i način na koji ćete to saopštiti partnerki.

Ako osećate bol već u predigri, onda produžite početni deo zabave i dodajte više lubrikanta.

U nekim od početnih studija autorke studije Debi Herbenik pokazalo se da su ljudi koji su koristili lubrikante na bazi vode imali manje problema i bola tokom seksa u odnosu na one koji su koristili drugi tip lubrikanta.

Ako se vaša partnerka žali da je boli u toku seksa zato što vam je ponos preveliki, zamolite je da preuzme kontrolu i pređe u pozu kaubojke, jer će na ovaj način moći da kontroliše penetraciju i ritam.

Ako konstantno osećate bol u toku seksa, posetite urologa. Moguće je da su vaši problemi mnogo ozbiljniji, možda imate Perjonijevu bolest, polno prenosivu bolest ili pak infekciju.

Ovaj članak je preuzet sa sajta Men's Health

SA SAJTA MEN'S HEALTH PREPORUČUJEMO VAM JOŠ:

DEVOJKE OTKRIVAJU: Ovako se oblači privlačan muškarac

Šta sve muškarac mora da uradi za života?

Možete li da uradite ove tri vežbe za manje od 4 minuta?

Vežba za najčvršće trbušnjake ikada

Šta gasovi govore o vašem zdravlju?