Ovako se priprema savršena testenina

Shutterstock
Ako skuvanu pastu stavite na tanjir i prelijete sosom - pripremate je na pogrešan način. Evo nekoliko saveta za pripremu savršene paste

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa

Uobičajeni način pripreme paste je da skuvanu testeninu izručite na tanjir i prelijete sosom. Ovo nije pravi put do savršene testenine. Moguće je da i ostale korake u pripremi paste ne radite na pravi način.

Kada je pasta skuvana, nemojte prosipati svu vodu u kojoj se kuvala, već je sačuvajte pošto će vam kasnije biti potrebna. Nije poželjno ni ispirati testeninu hladnom vodom jer se tako spere sav skrob koji pasti daje svilenkastu notu. Isprane, hladne testenine postanu lepljive pa se preko njih zatim stavi sos.

Najbolji ukus paste ćete dobiti na sledeći način:

Testeninu skuvajte i vruću je stavite u šerpu sa sosom, a zatim kuvajte zajedno oko minut. Na taj način, pasta će upiti deo sosa i imaće bolji ukus. Nakon toga dodajte i malo vode u kojoj se kuvala pasta i jelo će poprimiti fini sjaj. Dodajte jelu malo putera, maslinovog ulja i sira. Ukoliko želite da dodate sveže začine, uradite to na kraju i umesto da ih samo dodate preko jela, umešajte ih u pastu i sos. Testenine nakon serviranja možete posuti parmezanom.

Prijatno!

SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:

Originalni bolonjeze sos

3 proverena trika za najukusnije palačinke

Napravite testo za picu za 10 minuta

5 trikova za dobru supu

6 grešaka u pripremi svinjskih krmenadli