Marokanske ćufte

Shutterstock

Sastojci:
- 500 grama mlevene junetine
- 2 kašike peršuna
- 1 kašičica mlevene paprike
- so, biber

SOS:
- 2 srednje glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašičice mlevene ljute paprike
- so, biber
- 2 paradajza
- 1,5 čaša vode
- 1 čaša soka od paradajza
- 2 jajeta

Priprema:
U velikoj činiji izmešajte meso sa svim sastojcima za ćufte, pa od toga napravite srednje loptice. Zagrejte ulje u šerpi, spustite ćufte da se prže jedan minut, pa ih izvadite i sklonite sa strane. Na ulje stavite sitno iseckan crni luk i dinstajte ga oko pet minuta, dok ne postane staklast. Luk pospite preostalim začinima, pržite minut, a zatim dodajte sitno seckan paradajz, sok od paradajza i vodu. Dobro promeštajte, spustite ćufte u sos, poklopite i smanjite temperaturu i sve kuvajte 40 minuta. Sklonite poklopac i ostavite da se krčka još 20 minuta. Na kraju u sos, dok je još na ringli, ubacite dva jajeta, varjačom razbijte žumance i ostavite na isključenoj ringli nekoliko minuta.