Stefanović u Rakovici: Dok sam ministar biću na terenu!

Mup
U policiji nema mesta za korumpirane i u njoj mogu da budu samo oni koji su najčistiji, najsposobniji i koji su spremni da sa ponosom nose plavu uniformu', poručio ministar

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije dr Nebojša Stefanović najavio je večeras da će za manje od dva meseca početi sa radom Policijska ispostava u Resniku. Stefanović je na tribini ''Bezbednost građana'' u beogradskoj opštini Rakovica ukazao da je policija za sat i po vremena uspela da reši slučaj otmice devojčice na Voždovcu i da su odmah po prijavi izdati nalozi da se zatvore granica i auto - put.

Osvrnuvši se na kritike koje su mu upućene što se našao na licu mesta, Stefanović je upitao šta je drugo trebalo da radi.
''Šta je trebalo, da sedim u kancelariji. Svi u ovoj vladi su posvećeni poslu, niste platili ministre koji će biti neki birokratski činovnici i koje nikada nećete videti. Dok sam ministar izaći ću na teren, izaći ću da ohrabrim ove ljude. Neću ja da hapsim, ali hoću da osete podršku svog ministra“, naglasio je Stefanović.
Mup 


Govoreći o reformama koje sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova, Stefanović je ukazao da će novi Zakon o policiji uvesti snažniju unutrašnju kontrolu.

''U policiji nema mesta za korumpirane i u njoj mogu da budu samo oni koji su najčistiji, najsposobniji i koji su spremni da sa ponosom nose plavu uniformu, za koju su mnogi pre njih dali svoje živote'', rekao je Stefanović podsetivši na pripadnike Ministarstva koji su obavljajući svoju dužnost stradali.
Mup 


Stefanović je naglasio da za one koji su u državni posao ušli da bi sarađivali sa kriminalcima mesta u policiji neće biti i dodao da je protiv pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova koji su se ogrešili o zakon prošle godine podneto oko 150 krivičnih prijava.

Ukazavši da Ministarstvo radi na izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja, Stefanović je istakao da je saobraćajnoj policiji naložena stroža kontrola vozila visoke kategorije, jer u Srbiji nema ni povlašćenih, ni zaštićenih i to što voze ta vozila, kako je istakao ministar, ne može ih poštedeti odgovornosti ukoliko čine prekršaje.
Mup 


Ministar policije je naveo da novi Zakon o policiji treba da vrati sektorski način rada policije - policiju u zajednici.
''Potreban nam je zdrav sistem. Policajac koji je čestit, ispravan, odgovoran čovek, ne korumpiran, koji se bori za vas i bezbednost vaše dece'', rekao je Stefanović.

''To znači da vi poznajete svog policajca, da poznajete čoveka koji patrolira vašim krajem, da on zna vaše probleme, da zna gde se okupljaju narkodileri i što je ključno da u njega imate poverenje'', objasnio je ministar policije.
''Tražim od vas podršku za profesionalce, za one časne i poštene policajce, jer oni zaslužuju poštovanje'', zaključio je Stefanović.