Sastojci
2 crna luka
3 šoljice brašna
1,5 šoljica kukuruznog skroba
2,5 kašičice belog luka u prahu
so, malo bibera
2 kašičice šećera
1.5 šoljica piva
2 šoljice mineralne vode
1 jaje
3 šoljice ulja
Priprema
Uključite rernu na 120 C.Luk očistite, nasecite poprečno na kolutove debljine oko centimetar i razdvojte ih.U veću posudu sipajte šoljicu brašna i u njega uvaljajte kolutove luka, pa ih ostavite da odstoje 30 minuta. Pomešajte ostatak brašna, kukuruzni skrob, luk i beli luk u prahu, biber, šećer i so. U drugoj posudi pomešajte pivo, vodu i jaje. Postepeno umešajte suve sastojke u mokre da dobijete testo. U dubljem tiganju zagrejte ulje. Pobrašnjeni luk umačite u testo i odmah ga pržite vrelom ulju. Kolutove pržite u nekoliko tura da ih u tiganju ne bude previše. Kada poprime zlatnožutu boju, premestite luk na pleh, posolite i do služenja držite u zagrejanoj rerni da ostanu topli.
Kolutovi luka u pivskom testu
Objavljeno
25.03.2015. 0:14h
→ 25.05.2017. 7:50h